Banes Motor České Budějovice
29.09.2009, Miroslav Mayer

Tomáš Vak: Ve druhé třetině jsme se trochu rozjeli

Č. B u d ě j o v i c e - Dnes bylo v Budvar Aréně k vidění velmi zajímavé střetnutí, které skončilo nakonec těsným vítězstvím HC MOUNTFIELD nad neoblíbeným soupeřem HC Energie Karlovy Vary. Hráčem zápasu z domácího mužstva se stal Tomáš Vak. Nejdříve se krásně trefil při vlastním oslabení a pak dal čtvrtý gól, který byl nakonec vítězný. "Jsme rádi, že jsme utkání vyhráli," říká nejlepší hráč zápasu.

Začali jsme rozpačitě, říká Tomáš Vak

Zápas nezačal pro domácí moc dobře již v první minutě musel lovit Roman Turek puk ze své sítě a hosté se ujali vedení. "Začali jsme utkání rozpačitě. Nebylo to z naší strany dobré ani dopředu ani dozadu. Ten gól nás možná trochu utlumil, ale postupně jsme se do toho dostávali," vidí začátek zápasu Tomáš Vak. Naštěstí pro domácí dokázal Tomáš Kůrka vyrovnat a účet první třetiny byl tak srovnán na 1:1.

Pak ovšem přišla na řadu druhá třetina a byla hlavně ze strany domácího celku přímo parádní. K vidění byly krásné kombinace, nasazení a hlavně branky. "Ve druhé třetině už jsme se trochu rozjeli a myslím si, že jsme byli lepší," zhodnotil druhou část hry českobudějovický střelec. Přesto mohlo padnout více branek, protože hráči HC MOUNTFIELD měli výraznou střeleckou převahu. "Je škoda, že jsme nedali více gólů, ale jejich gólman chytal výborně. Je to reprezentační brankář, takže určitě není jednoduché se proti němu prosadit." Ve druhé třetině také přišla jedna z hvězdných chvil Tomáše Vaka. Při vlastním oslabení dal na 2:1. " Venca Skuhravý o mě vůbec nevěděl, že jsem tak hluboko v pásmu. Tak jsem mu to lehce vzal a pak jsem to zvedl. Taková střela z nouze," popisuje svůj první gól českobudějovický střední útočník.

Třetí třetina opět nezačala pro domácí dobře. Hned v první minutě poslední třetiny se napřáhl Ján Mucha. Všichni diváci viděli, jak se puk odráží od tyčky a putuje ven z branky, kde ho Tomáš Kůrka odpaluje pryč. Ani karlovarští hráči za branku nezvedali ruce a nedožadovali se uznání branky. Přesto hlavní rozhodčí konzultoval situaci s video rozhodčím a gól nakonec uznal. "My jsme měli pocit, že to gól nebyl. Pokud rozhodčí řekl, že byl, tak my s tím nic nenaděláme. Ani jeden hlavní rozhodčí to neviděl a tak dali na video rozhodčího a ten to bohužel uznal." Brzká branka dala hostům křídla a domácí naopak přibrzdila. "Po té brance měli trošku karlovarští navrch, ale bylo dobré, že jsme dali čtvrtý gól," myslí si Tomáš Vak. Právě ten čtvrtý gól se ukázal jako nesmírně důležitý. Jeho autorem byl opět Tomáš Vak. "To bylo pěkné. Petr Macháček mě úplně parádně viděl a jeho přihrávka byla úplně fantastická. Mensator proti mě vystrčil hokejku, trošku asi puk zasáhl, ale pak už to bylo do prázdné brány."

Ve druhé třetině byla k vidění nezvyklá situace. Spacialista na buly Tomáš Vak sám přenechal místo Milanu Gulašovi a připravil si střeleckou pozici. Milan Gulaš buly vyhrál přesně na Tomáše Vaka a jeho prudkou střelu vyrazil Mensator nad branku. "Jednou jsme to zkusili a zrovna to vyšlo. Občas to takhle zkoušíme, ale moc né. To jsme se prostě sami domluvili, na tréninku to nějak nepilujeme." Možná je to škoda, rozhodně zajímavý moment.

Začátky zápasů nám jdou, ujistil Ján Mucha

Smutně se z kabiny hostů šlo Jánu Muchovi. Hráč, který odehrál v Českých Budějovicích sedm sezón, nyní působí v Karlových Varech. Jeho mužstvu se ovšem v letošní sezóně nedaří. "Začátky zápasů nám vycházejí. Pak dostaneme branku a naše psychika jde dolů." Přesto je zatím v kabině relativní klid. "Bavíme se tom, rozebíráme situace, ale zatím žádné sankce nehrozí. Na Budějovice mám krásné vzpomínky a na zápas jsem se těšil. Škoda, že jsme nevyhráli," lituje karlovarský obránce. "Doufám, že už se to zlomí a že začneme vyhrávat. V minulém roce jsem to tady zažil a nechtěl bych to zažít znovu."

Přestože není Ján Mucha žádný kanonýr, tak sporný gól na 3:2 byl nakonec připsán jemu. "Já jsem slyšel, jak to bouchlo do tyčky a pak se to tam nějak odrazilo. Takže nevím." Pro hráče, který nedává mnoho gólů to byla zvláštní siuace. Svůj gól si nemohl hned naplno užít."Je to trochu divné. Kdyby to byla přímá střela do branky, tak bych si to určitě více vychutnal," uzavírá své hodnocení Ján Mucha.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....