Banes Motor České Budějovice
28.09.2009, Matěj Mayer

Žáci: Stoprocentní jen osmá třída

Č. B u d ě j o v i c e - Žáci HC České Budějovice hráli nejprve ve středu s mužstvem Třemošné. S tou měla problémy jen pátá třída, která remizovala 3:3. Sobotní zápasy se Slavií Praha dopadly podle očekávání hůř. Osmáci vyhráli, sedmáci a páťáci remizovali 4:4. Šestá třída jen těsně prohrála. Nejproduktivnějším hráčem těchto zápasů byl Tomáš Jáchym, který zaznamenal 8 bodů (4+4) a stává se hráčem kola.

Osmá třída

Osmáci se ve středu představili na ledě Třemošné. Utkání už od první minuty ovládli hosté, kteří utkání dotáhli i do vítězného konce a vyhráli 2:7. Druhé utkání už bylo těžší. Osmáci vstřelili v každé třetině po gólu a ani jeden neinkasovali, konečný výsledek tak zněl 3:0 pro domácí. V obou utkáních si celkem čtyři body připsal Pavel Pýcha (2+2).

Sedmá třída

Sedmá třída také neměla na ledě Třemošné žádné potíže a od první minuty vedla. Utkání nakonec skončilo jednoznačným výsledkem 1:6 pro hosty.

Druhé utkání se Slavií dalo sedmákům zabrat. Díky své bojovnosti ale dokázali s pražským soupeřem alespoň remizovat 4:4. Nejproduktivnější hráč těchto dvou utkání byl Martin Mašek (2+1).

Šestá třída

Šestá třída přivítala ve středu na domácím ledě Třemošnou. S tímto soupeřem mají zatím českobudějovická žákovská mužstva dobrou bilanci a šesťáci tuto tradici nechtěli porušit. Po sedmnácti minutách měli na svém kontě již tři branky a utkání skončilo nakonec výsledkem 7:2. Jedná se o první výhru týmu v letošní sezóně a první přézpěvek do společné tabulky žákovských mužstev. Nejproduktivnějším hráčem byl Michal Bláha, který vstřelil hattrick a přidal i jednu asistenci.

V Praze na Slávii odehráli šesťáci velmi vyrovnaný souboj. V poslední třetině se mužstvo dvěma góly přiblížilo k zisku bodu, ale nakonec se radovali domácí. Každopádně má výkon mužstva,zdá se, stoupající tendenci apostupně se jistě dočká i dobrých výsledků. V Praze prohráli 4:5. Dobře zachytal brankář Vojtěch Sládek.

Pátá třída

Páťáci v Třemošné překvapivě remizovali. Ve vyrovnaném a bojovném utkání zněl konečný výsledek 3:3.

Ve druhém utkání v sobotu hráli páťáci proti lepšímu soupeři HC Slavia Praha. Utkání ale do tabulky přineslo stejný počet bodů. Ve vyrovnaném utkání po dvou třetinách vedli hosté 2:3. V poslední třetině ale Slavie přidala a vyhrála jí 2:1. konečný výsledek utkání byl 4:4.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....