Banes Motor České Budějovice
28.09.2009, Miroslav Mayer

Výsledky mládežnických mužstev

Č. B u d ě j o v i c e - Prodloužený herní víkend byl neúspěšný pro juniory, kteří se stále propadají hlouběji. Pro starší dorost naopak zisk osmi bodů znamená raketový vzestup tabulkou. Pět bodů získal i extraligový mladší dorost. První porážku okusil dorost B. Hráčem víkendu se stává jasně Lukáš Sedlák, který si v pondělí otevřel doma střelnici. Dal čtyři branky a jednu mu rozhodčí upřeli. I tak za víkend zaznamenal devět bodů (6+3).

Juniorka

Čisté konto

V pátek se rozjeli junioři do Mladé Boleslavi. Zápas začali lépe českobudějovičtí a po trestném střílení Josefa Rezka se ujali vedení. Bojovný zápas plný nasazení nakonec skončil 2:0 a českobudějovičtí tak vybojovali druhé vítězství v sezóně. Mužstvo výrazně podržel brankář Šimon Hrubec, který udržel své první čisté konto v sezóně.

Kolaps doma

V sobotu zápas s Plzní byl bohužel o něčem jiném, něž páteční. Plzeň přijela s obavami, ale brzy zjistila, že tentokrát to domácím nejde a netřeba mít obavy. Menší naději opět vykřesal Josef Rezek, když snižoval na 1:2, ale pak již Plzeň rozjela svůj koncert, který skončil na stavu 1:6. Mužstvu se opět téměř nic nedařilo a předvedlo další neslaný a nemastný výkon. Trenér Soudek byl krajně nespokojen s nasazením a přístupem hráčů. Pokud se tým nedá dohromady bude mít velké potíže s postupem do dalších bojů.

Další ztráta bodů

V pondělním zápase se junioři střetli se soupeřem zvučného jména. Zajížděli totiž na led pražské Slávie. Po první třetině to ještě vypadalo s mužstvem dobře, ale další dvě třetiny byl soupeř vždy o jednubranku lepší a tak se zrodil další nepříznivý výsledek 4:6. Bez malování čertů na zeď je jasné, že to s juniory nevypadá příliš růžově. Dvě branky vstřelil obránce Bohumil Jank.

Starší dorost

Opět nájezdy

Svěřencům trenéra Lišky se zřejmě zalíbili nájezdy natolik, že se rozhodl zkusit si další sérii. Došlo k tomu v dalším zápase v Liberci. Zápas dospěl za stavu 4:4 k nájezdům a českobudějovičtí byli úspěšnšjěí a připsali si dva body za výhru 4:5sn. Byl to již třetí zápas v řadě, kdy hráli českobudějovičtí prodloužení a nájezdy. Kromě skvěle chytajícího Davida Gáby se zaskvěl Petr Koblasa, kerý získal tři body (1+2).

Plný počet bodů

V sobotním duelu proti Kradci Královénastoupili již českobudějovičtí plni sebevědomí. Zápas se vyvíjel obráceně, než bývá zvykem. Českobudějovičtí vedli a soupeř doháněl nepřízvivý stav. Z 2:0 bylo najednou 2:2. Domácí byli nervózní a tak se musel činit hráč zápasu David Gába, který ve druhé třetině držel naděje domácích na vítězství. Ve třetí třetině se již domácí rozjeli a dvěma brankami strhli vítězství na svou stranu a podruhé v sezóně tak získali plný počet bodů. kOnečný stav 4:2.

Domácí střelnice

V pondělním zápase si starší dorostenci s chutí zatříleli. Ve druhé třetině sice prohrávali 1:2, když nechali hosty z Mladé Boleslavidvakrát samotné před Gábou. Potom se ovšem strhla ofenzivní bouře při které bylo k vidění velké množství krásných branek. Domácí si neoddychli ani ve třetí třetině a nadále navyšovali skóre. Příjemné je, že se jedná již o pátý zápas v řadě ve kterém českobudějovičtí dorostenci bodovali a blíží se tak ke svému cíli ke čtvrtému místu v tabulce. Střelecky se opět předvedl Lujáš Sedlák, autor čtyř branek. Dvě branky vstřelil i Jiří Bárta. Nakonec se skóre zastavilo na stavu 9:4.

Mladší dorost A

Radost z Brna

Ve čtvrtek zajížděli extraligoví dorostenci do Brna. Českobudějovičtí se rychle ujali vedení a aktivity v zápase a domácí skórovali poprvé a naposledy za stavu 0:3. Hostů se dařili hlavně začátky třetin ve kterých dokázali vždy skórovat. Kometa nestačila na českobudějovické a opdlehla 1:5. Hráčem zápasu byl David Bílek, který získal tři body (2+1). Mužstvo výrazně podržel i brankář Tadeáš Dvořák.

Výhra v prodloužení

V nedělním zápase přivítali českobudějovičtí dorostenci na svém ledě BK Mladá Boleslav. K vidění byl tuhý boj. Obě mužstva chtěla vyhrát a získat tak další body do tabulky. Nakonec utkání dospělo do prodloužení za stavu 3:3. V prodloužení měli více štěstí domácí hokejisté. Luboš Rob totiž dokázal vstřelit branku a určil tak, že další bod navíc zůstane v Českých Budějovicích. Střelcem zápasu se stal dvougólový Emil Švec Mužstvo opět podrželi brankář Tadeáš Dvořák. Zápas skončil vítězstvím domácích 4:3p.

Mladší dorost B

První prohra

V nedělním zápase s týmem Dvůr Králové-Náchod se ligový dorostenci představili podruhé na soupeřově ledě. Tentokrát to ovšem nebyl zápas na který budou vzpomínat v dobrém. S týmem, který spadá spíše do kategorie hratelnějších , totiž nedokázal vyhrát a poprvé v sezóně tak odejel poražen. Na výsledku mají podíl individuální chyby jednotlivců. Nakonec českobudějovičtí podlehli těsně 4:5. Mezi nejlepší hráče z týmu HC České Budějovice patřil i Karel Vácha.

Aktuální tabulky mládežnických soutěží naleznete v sekci mládež, tabulky soutěží.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....