Banes Motor České Budějovice
23.09.2009, Miroslav Mayer

Víkendové zápasy mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Mládežnická mužstva HC České Budějovice čeká další dlouhý víkend, který začíná ve čtvrtek a končí v pondělí večer. Největší pozornost bude upřena na týmy staršího dorostu a juniorky, které zatím nesplňují očekávání. Oba týmy se představý dokonce ve třech zápasech. Nejvíce zápasů se odehraje v Budvar Aréně v sobotu.

Junioři

O neradostné situaci u juniorského týmu se již napsalo dost. Nyní má mužstvo před sebou tři zápasy po kterých může situace vypadat jinak. Ovšem nevýhodou je, že junioři sehrají dva ze tří zápasů na ledě soupeřů. V pátek se junioři rozjedou k prvnímu zápasu do Mladé Boleslavi. BK Mladá Boleslav získala zatím osm bodů. Zajímavé je zejména to, že všechny body má ze soupeřových hřišť a doma naopak nebývale rozdává. Doma prohrála 0:4 s Plzní 3:7 se Spartou. V Litvínově vyhrála 3:2, na Slávii 6:3 a v Ústí nad Labem 4:5sn. Jihočeši by mohli využít rozdávačné nálady Mladé Boleslavi a také nějaké bodíky přivést.

Hned druhý den přivítají junioři doma hokejisty z Plzně. Plzeň prohrála v prvním zápase v Liberci 4:5 a pak následoval šňůra čtyř vyhraných zápasů v řadě. Doma 4:1 s Litvínovem a 2:0 se Slávií a v Mladé Boleslavi 4:0 a na Spartě 6:3. Je jasné, že Plzeň to českobudějovickým hráčům určitě neulehčí. Zápas začíná ve 12.30 na první ledové ploše Budvar Arény.

Do třetice se po dni odpočinku vydají junioři k dalšímu boji do Prahy na led Slavie Praha. Na rozdíl od Plzně měla Slávia dobrý vstup do soutěže a poslední tři zápasy vyšla bodově naprázdno. Má na svém kontě zatím pět bodů. Na Kladně vyhrála 7:6 pp a doma s Libercem 5:4. Prohrála 2:4 v Litvínově a 0:2 v Plzni. Doma podlehla Mladé Boleslavi 3:6. Znamená to, že zatím Slávia není v nejlepší formě a pohodě a domácí mají šanci. Rozhodovat bude i únava po dvou předchozích zápasech.

Starší dorost

Starší dorost čekají letos poprvé tři zápasy během čtyř dnů. V pátek navíc začínají druhou čtvrtinu soutěže. Soupeřem budou Bílí Tygři Liberec. Zápas se odehraje na severu Čech. Liberečtí zaváhali zatím v soutěži pouze jednou a to ve druhém kole v Mladě Boleslavi 2:3. Na svém kontě má tedy patnáct bodů. První vzájemný zápas v Českých Budějovicích vyhráli liberečtí 5:3. Českobudějovičtí jim tedy mohou porážku oplatit. Navíc potřebují body jako sůl. Mohou potvrdit stoupající formu z posledních dvou zápasů.

V sobotu sehrají dorostenci doma zápas s Hradcem Králové.Ten má na svém kontě zatím devět bodů. V posledním kole prohrál v Jihlavě 2:1sn. Venku Hradec ještě nevyhrál a získal tři body. V prvním zápase ovšem doma porazil českobudějovické 7:6. Zápas se odehraje na první ledové ploše Budvar Arény v sobotu od 16.30.

V pondělním zápase se v Budvar Aréně představí BK Mladá Boleslav. Ta má na svém kontě deset bodů. Je to poslední mužstvo se kterým se ještě dorostenci nestřetli. V posledním kole porazila Boleslav doma Písek 5:0. Ze soupeřových hřišť přivezla Boleslav zatím pouhé tři body. Opět se ukáže, kterému mužstvu zůstalo po dvou zápasech více sil. Zápas se odehraje na první ledové ploše od 16.00.

Mladší dorost A

Extraligový mladší dorost sehraje tentokrát dvě kola. Již ve čtvrtek zajíždí do Brna k souboji s místní Kometou Brno. Kometa zatím sehrála pouze dva zápasy a oba na cizích hřištích, takže to bude domácí premiéra. V Liberci vyhrála Kometa 4:2 a z Jihlavy přivezla bod za prohru 4:5 na nájezdy. Českobudějovičtí v posledním kole poprvé prohráli na Spartě, ale to by nemělo na mužstvo zanechat vážné stopy.

Další zápas sehraje mladší dorost A v neděli s týmem BK Mladá Boleslav. Ta má na svém kontě zatím čtyři body. V Havlíčkově Brodě prohrála Boleslav 2:3, pak doma deklasovala Pardubice 10:5 a v posledním kole prohrála v Hradci Králové 2:3 v prodloužení. Zápas začíná od 12.00 na první ledové ploše Budvar Arény.

Mladší dorost B

Ligoví dorostenci sehrají jen jeden zápas. Navíc je čeká dlouhá cesta do Dvora Králové nad Labem.. Ten je v tabulce na sedmém místě se třemi body. V posledním kole vyhrál v Jindřichově Hradci 3:0. Rozhodně je to soupeř, který se dá porazit, ale mužstvo musí hrát celý zápas aktivně a nepodléhat dobrému začátku zápasu.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....