Banes Motor České Budějovice
23.09.2009, Tadeáš Nový

František Ptáček: Fanoušci nás ženou dopředu

Č. B u d ě j o v i c e - Již druhou sezónu je základním stavebním kamenem obrany HC MOUNTFIELD. Nevyniká výškou nebo tvrdostí, ale perfektní rozehrávkou a skvělým přehledem na ledě. Řeč je o Františku Ptáčkovi, který v šesti zápasech nasbíral tři kanadské body za jednu branku a dvě asistence. Honbu za body ale skromně odmítá. "Hlavní je, že drží zdraví a vede se týmu. To, že tam padne občas nějaký kanadský bodík je jenom malé plus."

Františku, hodně fanoušků mělo strach, jak bude vstup do sezóny vypadat. Šest zápasů, dvanáct bodů, dvacet tři nastřílených branek. To je dobrý začátek, že?
My víme, že vždycky to může být lepší, ale jsme rádi za ty body, které jsme posbírali a že se nám sezóna docela dobře rozjela. Teď nám ale nezbývá nic jiného, než v tom pokračovat.

Co říkáte na atmosféru při domácích zápasech? Bylo otázkou, jak se poslední sézóna promítne do zájmu fanoušků, ale zatím to vypadá, že na vás fandové nezanevřeli.
Já myslim, že to je vidět. Už v přípavě zaplnili tu jednu tribunu, kam mohli. Teď, když přijde okolo pěti tisíc lidí a začnou fandit, tak nám to hrozně pomáhá a žene nás to dopředu. Zatím je to vidět a hlavně taky slyšet.

Hodně se vám daří hra dopředu, dáváte spoustu branek. Je to změna herního systému, kdy se snažíte nastřílet co nejvíc gólů a pbavit lidi?
My hlavně chceme vždycky dát o jeden gól víc než soupeř a je fajn, že nám to zatím takhle vychází. Na druhou stranu jako obránce mě štve, že občas padne hodně gólů i k nám do brány. To jedna z věcí, kterou musíme zlepšit, nedostávat zbytečné góly. Máme ale celou sezóu na to, aby jsme na tom zapracovali.

Včerejší zápas v Pardubicích byl přeložen. Nebylo by pro vás lepší, kdyby se hrálo, dokud se vám daří nebo dáváte přednost možnému odpočinku?
To je vždycky otázka. Na jednu stranu člověk zůstane v zápasovém tempu, na druhou můžeme si odpočinout a trochu přitrénovat. V pátek uvidíme, která z těch variant by byla lepší.

V pátek přijedou Vítkovice.Je to první tým tabulky, zatím se jim velice daří, i když naposled klopýtly doma s Brnem. Co od zápasu očekávat?
Zatím se jim hodně daří, mají navíc dobře poskládaný tým. Rychlí, silní, šikovní a navíc mají dobrého brankáře. Takže diváci se budou mít určitě na co těšit a doufám, že to bude hodně dobrej zápas s vítězným koncem pro nás.

Před sezónou se o žádných velkých cílech nemluvilo. Nesvádí vydařený start k optimistickým vyhlídkám do budoucna?
Ne, to vůbec ne. Určitě všichni fanoušci maj v hlavách loňskou sezónu a my chceme být lepší než loni a je výborné, že se nám to zatím daří. Ale nějaké vyšší cíle... Jdeme zápas od zápasu a každý chceme vyhrát. Až po konci základní části si můžeme říct dobře, chceme to a to.

Co vaše osobní ambice? Koukáte na statistiky?
Osobně jsem rád, když mi drží zdraví a týmu se vede tak, jak se vede. To že tam spadne nějakej kanadskej bodík pro mě, tak to je jenom takové malé plus.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....