Banes Motor České Budějovice
22.09.2009, Miroslav Mayer

Mladší dorost B stále bez prohry

Č. B u d ě j o v i c e - Ani po dalším odehraném víkendu není u mládežnických mužstev HC České Budějovice velký důvod ke spokojenosti. Junioři i starší dorost nejsou ještě úplně zpět tam, kam patří. Extraligový mladší dorost poprvé prohrál na Spartě. Ligový mladší dorost zatím drží svůj prapor vysoko, ale mohl by herně přidat. Hráčem víkendu se stává brankář David Gába, který skvělými výkony pomohl staršímu dorostu k zisku bodů a v dalším zápase pomohl mladšímu dorostu dohrát zápas na Spartě.

Juniorka

Vydřená výhra

Junioři neměli před pátečním zápasem na svém kontě ani jediný bodík a to neodpovídalo jejich síle ani ambicím. Do zápasu mužstvo nastoupilo s tím, že chce tento stav změnit. Vstup do zápasu tomu odpovídal. Brzo se ujali s Kladnem vedení. Ovšem ani Kladno nedalo kůži zadarmo a tak bylo k vidění velice kvalitní, rychlé a bojovné utkání plně nasazení. Domácí měli vždy náskok a nakonec se jim ho podařilo i udržet až do konce. Konečný výsledek 6:4 znamenal první body do tabulky pro domácí tým. Bodově se chytil první útok Ježek, Rezek, Heřman, který zaznamenal sám tři branky. Bodově se nejvíce prosadil Josef Rezek autor čtyř bodů (2+2). Tým podržel i brankář Šimon Hrubec.

Bez branek to nejde

V utkání v Liberci netahali českobudějovičtí po většinu zápasu za kratší konec. Naopak měli množství šancí, které se jim nepovedlo proměnit. Domácí v poslední třetině zápasu naopak dokázali své šance využít a dovést tak utkání pro ně do vítězného konce. Českobudějovičtí junioři se tak prvních bodů ze hřiště soupeřů nedočkali a vezli si domů prohru 0:3. Nejlepším hráčem HC České Budějovice byl v tomto zápase brankář Šimon Hrubec.

Snaha nestačí

V pondělním zápase na domácím ledě přivítali junioři hráče HC Litvínov. Domácí moc chtěli z utkání tři body. V kádru se objevili i posily Rudolf Červený a Martin Havran. Domácí šli do zápasu naplno. Ve druhé třetině se dokonce ujali vedení 1:0, ale Litvínov během druhé třetiny utkání otočil na 1:3. Snaha českobudějovických vedla spíše ke křeči a k chybám. Soupeř si zkušeně vývoj zápasu pohlídal a v závěru pečetil gólem do prázdné branky. Konečný stav tak byl 1:4. Situace tak není pro českobudějovické juniory moc příznivá, ale kvalita v mužstvu je nesporná a tak se dá čekat příznivější vývoj věcí budoucích. Jediný gól zápasu dal Stanislav Polodna.

Starší dorost

Kralovali brankáři

Starší dorost nastoupil do utkání Havlíčkovo Brodem pod obrovským tlakem. Nutně potřeboval získat body a zvednou sebevědomí. Hráči se snažili a bojovali. Dvě třetiny nepadl ani jeden gól. Ve třetí třetině se trefil domácí Liška a vypadalo to na výhru. Jenže hosté svůj tlak ke konci třetiny proměnili ve vyrovnání a po prodloužení následovaly samostatné nájezdy. V nich měli opět navrch brankáři. Utkání rozhodl hráč, který většinu zápasu sledoval na střídačce. Jiří Bárta se rozjel k nájezdu a svým bekhendovým blafákem přesně vymetl horní růžek. Domácí tak získali dva body za vítězství 2:1sn. V domácí brance se poprvé předvedl David Gába a podal výborný výkon. Trenérem Liškou byl označen za hvězdu zápasu.

Škoda konce zápasu

V sobotu zajížděli starší dorostenci do Pardubic. Pardubice - vedoucí mužstvo tabulky do této doby neztratilo ani jeden bodík. Českobudějovičtí ovšem potřebují body jako sůl a tak se snažili. Trenér Liška provedl pár změn v sestavě a mužstvu to zdá se svědčilo. Hosté vedli 2:1 a 3:2. Přesto se vítězství nedočkali. Svoji nedisciplinovaností se opět připravili o další cenné body. Vyloučení z konce třetí třetiny domácí využili a vyrovnali. Po prodloužení přišly opět na řadu samostatné nájezdy. Tentokrát hosté nedali žádný a domácím stačil jeden proměněný nájezd k vítězství 4:3sn. První branku českobudějovických dal Tomáš Rousek.

Mladší dorost A

První prohra

Extraligový tým mladšího dorostu zavítal ke svému zápasu na Spartu Praha. Na ledě jednoho z nejlepších celků v soutěži si rozhodně neuřízl ostudu. Po dvou třetinách byl stav 2:5, ale tým zabral a podařilo se mu utkání zdramatizovat až do stavu 4:5. Na více již nebyly síly ani čas. Přesto byl trenér Ťoupal s výkonem mužstva spokojen. Za nejlepšího hráče trenér určil Jonáše Ťoupala, autora první branky zápasu.

Mladší dorost B

První výhra z venku

Ligový dorost zajížděl ve čtvrtek poprvé na led soupeřů. Tentokrát do Pelhřimova. Českobudějovičtí začali utkání lépe a ujali se vedení. Domácí snížili na 1:2 a po chybě hostující obrany mohli i vyrovnat. Zápas nakonec skončil vítězstvím 4:1, ale trenér Trummer nebyl příliš spokojen s projevem mužstva. V důležitých chvílích mužstvo podržel brankář Lukáš Pícha.

Po první třetině málem kolaps

K sobotnímu zápasu přijelo do Budvar Arény mužstvo ze Žďáru nad Sázavou. Vývoj zápasu ovlivnila hned první minuta zápasu, kde domácí dali dvě branky. Vzápětí přidali třetí branku a již se viděli jako vítězové. Hráči úplně přestali hrát kolektivně a začali hrát jen na sebe. Mužstvo nedalo ani na důraznou domluvu trenéra v šatně. Nakonec přišlo nevyhnutelné. Hosté postupně snižovali a v závěru se domácí museli bát o výsledek. Pro hráče je to ponaučení, že zápas končí až závěrečným hvizdem. Přesto vítězství 4:3 dělá z mužstva jediné neporažené mládežnické mužstvo z českobudějovických mužstev. Hráčem zápasu byl Lukáš Vopelka.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....