Banes Motor České Budějovice
16.09.2009, Miroslav Mayer

Další kola mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Další kola mládežnických soutěží jsou tentokrát rozložena od čtvrtka do pondělí. Starší dorost a mladší dorost B sehrají dva zápasy, junioři dokonce tři. Pouze mladší dorost A sehraje jen jeden zápas. Junioři budou usilovat o první body do soutěže, starší dorost potřebuje nutně bodovat. Oba mladší dorosty se budou snažit udržet svoji neporazitelnost. V Českých Budějovicích se bude hrát v pátek, v sobotu a v pondělí.

Juniorka

Juniorka nezahájila soutěž podle představ a zatím je bez bodu. Problém je hlavně velká nedisciplinovanost mužstva, který ústí v řadu vyloučení a klíčovým hráčům ubírá síly na útočnou činnost. Možnost k nápravě a zisku prvních bodů bude mít juniorka v pátek doma v souboji s Kladnem. Kladno odehrálo již tři zápasy a zatím se mu podařilo získat čtyři body. V prvním kole získalo bod doma se Slavií za prohru prodloužení 6:7. V dalším kole podlehlo na Spartě 4:2 a minulém kole porazilo doma Ústí nad Labem 6:4. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše Budvar Arény.

V sobotu zajíždějí junioři k dalšímu zápasu do Liberce, kde se utkají s Bílými Tygry Liberec. Těm se zatím daří. Hlavně doma jsou zatím stoprocentní. Nejprve porazili doma Plzeň 5:4, pak prohráli na Slávii 4:5 a doma porazili další pražské S a to Spartu Praha 3:2. Určitě to nebude lehký souboj, ale vzhledem k dalšímu vývoji soutěže jsou body velmi potřebné.

Třetí zápas v radě odehrají junioři v pondělí na domácím ledě s Litvínovem. Ten má na svém kontě zatím tři body. V prvním kole prohrál doma s BK Mladá Boleslav 2:3. Pak podlehli v Plzni 1:4. Vítězství se dočkali až ve třetím kole doma se Slávií Praha 4:2. Takže na juniory čekají nelehká tři kola a budou muset prokázat svoji sílu. Pondělní zápas se odehraje v Budvar Aréně od 16.30 na druhé ledové ploše.

Starší dorost

Starší dorost má po čtyrech odehraných kolech pouhé tři body. Útočná fáze mužstva je výborná a svědčí o tom i vysoký počet vstřelených branek, nejen proti Písku. Naopak slabinou je obranná činnost celého mužstva. Díky velkému počtu obdržených branek se nedaří utkání vyhrávat. Slabinou i vstup do zápasů. Pokaždé je mužstvo nuceno dotahovat výsledek a vzápětí opět inkasuje. Změnit se to mužstvo bude snažit již v pátek doma na utkání s HC Rebel Havlíčkův Brod. Mužstvo z Havlíčovo Brodu vstoupilo do soutěže úspěšně, když vyhrálo první dvě kola. Nejprve doma porazilo Písek 5:3 a pak vyhrálo v Jihlavě 3:1.Další dva zápasy na domácím ledě prohrálo. S Mladou Boleslaví 2:5 a s Pardubicemi 1:4. Vzhledem k domácímu prostředí jsou favority domácí hokejisté. Zápas začne v pátek od 14.15 na druhé ledové ploše Budvar Arény.

V sobotu zajiždějí dorostenci ke svému zápasu do Pardubic. Pardubice jsou zatím na čele tabulky s plným počtem bodů. Nejprve porazili v derby Hradec Králové 4:1, pak si poradili s Pískem 7:1. Doma porazili Jihlavu 4:2 a v posledním kole vyhráli v Havlíčkově Brodě 3:1. Je jasné, že se jedná o těžkého a velmi kvalitního soupeře. Ovšem postupová matematika velí pokusit se o zisk bodů v každém zápase.

Mladší dorost A

Jediný tým, který sehraje pouze jedno utkání o víkendu. Stane se tak v neděli, kdy zavítá na led jednoho z favoritů soutěže Sparty Praha. Sparta měla sehrát zápasy s Kometou a s Hradcem Králové. Výsledky nejsou uvedeny na žádném zdroji. Každopádně doma bude Sparta silná a nepříjemná. Českobudějovičtí mají soutěž dobře rozjetou a budou se snažit o pokračování vítězné série.

Mladší dorost B

První zápas sehraje ligový dorost již ve čtvrtek v Pelhřimově. Ten má zatím dva body za jedno vítězství. V prvním kole prohrál doma s Kolínem 4:6 a ve druhém v Jindřichově Hradci 5:4 zvítězil. Pelhřimov bývá vždy velmi nepříjemné a urputné mužstvo. I ligoví dorostenci HC České Budějovice zvládají zatím soutěž bez ztráty bodů. Dobrý výkon zajistí pokračování této série.

V sobotu uvítají ligoví dorostenci doma mužstvo SKLH Žďár nad Sázavou. Žďár má na svém kontě také jedno vítězství a jednu prohru jako Pelhřimov. Nejprve podlehl doma Benátkám nad Jizerou 1:4 a pak vyhrál v Kolíně 4:2. Doma by měli českobudějovičtí dorostenci potvrdit svou formu a výkonnost a body nenechat soupeři. Zápas začíná v sobotu od 12.30 na první ledové ploše Budvar Arény.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....