Banes Motor České Budějovice
14.09.2009, Miroslav Mayer

Zápasy mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Vstup do sezóny se nepovedl ani juniorskému týmu, oba své zápasy prohrál. Starší dorost zvítězil v derby s Pískem, ale v Jihlavě opět body ztratil. Prapor českobudějovického mládežnického hokej tak stále drží oba týmy mladšího dorostu, které zatím oba své zápasy vyhrály. Absolutní hvězdou víkendu se stal Lukáš Sedlák, který rozstřílel Písek pěti brankami. Za víkend tak získal 7 bodů (5+2). Naprosto mimořádný výkon!

Juniorka

Zbytečná prohra

Na svůj první domácí zápas v této sezóně nebudou junioři určitě vzpomínat v dobrém. Vyhraný zápas dokázalo mužstvo v poslední třetině svou nedisciplinovaností prohrát. Až do padesáté minuty domácí vedli 3:1, pak ale dali hosté kontaktní branku a svoji šanci už nepustili. V utkání bylo hodně vyloučených hráčů, ale fauly domácích měli na vývoj zápasu větší vliv. Chomutov tak dokázal utkání otočit a zvítězil 4:3. Nejlepším hráčem domácího mužstva byl obráce Stanislav Dietz.

Vyloučení připravila mužstvo o body

V pondělí odehráli junioři své druhé utkání a tentokrát na ledě nové arény v Karlových Varech. Úvod utkání se mužstvu nevyvedl a prohrávalo již 0:3. Zmobilizováním sil se podařilo utkání dotáhnout na 2:3, ale místo očekávaného pokusu o vyrovnání přišla zbytečná vyloučení a Vary daly rozdílovou branku a výsledek si již pohlídali. Konečný výsledek 4:2 pro Karlovy Vary znamená, že úvodní dvojkolo mužstvu nevyšlo podle představ a předpokladů. Jeden gól českobudějovických dal i Aleš Ježek.

Starší dorost

Střelecké hody

V pátečním utkání šlo staršímu dorostu o hodně. O body, o sebedůvěru, o důvěru trenéra. Zápas se mužstvu dokonale vydařil a podobný střelecký koncert zřejmě již letos hráči nezažijí. Vstup do utkání mužstvu vyšel a soupeř IHC Písek nebyl vůbec rovnoceným partnerem. Mužstvo si dělalo téměř co chtělo a byla vidět obrovská chuť, s jakou hráči k utkání přistoupili. Skóre se zastavilo na stavu 13:1!. Hvězdou zápasu se stal Lukáš Sedlák, který překonal své osobní maximum na zápas z minulé sezóny a stanovil si novou metu 6 bodů (5+1). Třetí hvězdou zápasu byl vybrán Roman Bernat.

Opět bez bodu

Ve druhém zápase se mužstvu opět nepodařilo navázat na vítězství z domácího ledu. Nad jeho síly byla tentokrát Dukla Jihlava. Utkání mělo scénář podobný předchozím neúspěšným zápasům. Českobudějovičtí prohrávali již 1:3 a podařilo se jim utkání srovnat. Leč soupeř opět odskočil a utkání dovedl do vítězného konce. Jihlava zvítězila 6:4. První hvězdou českobudějovického mužstva se stal Petr Koblasa, autor dvou branek. Navíc již za čtyři odehrané zápasy překonal svůj loňský výsledek. Každopádně mužstvo inkasuje přiliš mnoho branek.

Mladší dorost A

Stále na koni

Mužstvo extraligového mladšího dorostu nastoupilo poprvé na domácím ledě a zápas s Hradcem Králové nepatřil rozhodně mezi jednoduché. Hosté dvakrát dokázali vyrovnat, ale domácí se nedali a pokaždé znovu svému soupeři odskočili. Nakonec utkání skončilo 4:2 pro HC České Budějovice. První hvězdou zápasu byl Emil Švec, který v utkání zaznamenal 3 body (2+1). Extraligový mladší dorost je tedy zatím stoprocentní.

Mladší dorost B

Doma na sto procent

I ligový dorost podruhé naplno bodoval. Ve svém druhém utkání na domácím ledě dokázal porazit HC Krkonoše Trutnov vysoko 7:1. Mužstvo dorostu B zatím zdobí výborná defenzíva. Ve dvou zápasech inkasoval pouze po jedné brance. Hvězdou zápasu byl Marek Chalupský. Velký podíl na výsledku má i brankář Petr Havlátko.


Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....