Banes Motor České Budějovice
10.09.2009, Miroslav Mayer

Juniorka začíná

Č. B u d ě j o v i c e - O víkendu pokračují soutěže mládežnických mužstev. U juniorky se jedná v sobotu o vstup do soutěže. Starší dorost bude usilovat o první body do tabulky a mladší dorosty se budou snažit potvrdit svůj dobrý začátek. K vidění budou o víkendu tři zápasy v Budvar Aréně.

Junioři

Juniorská extraliga zahajuje až v sobotu a tak mužstvo čeká po dlouhém období přípravných zápasů a tréninků konečně ostré zápasové tempo. Českobudějovičtí junioři mají určitě po úspěšné loňské sezóně letos vysoké ambice a tak i pro ně je vstup do sezóny důležitý. Prvním soupeřem pro ně bude Chomutov, který se představí v Budvar Aréně v sobotu v tradičním čase 12,30 na první ledové ploše.

Druhým hracím dnem je netradičně pondělí. To si českobudějovičtí junioři pojedou vyzkoušet kvalitu ledu do Západních Čech. Jejich soupeřem budou Karlovy Vary. Loňskou slabinou mužstva byly zápasy na soupeřových stadionech, snad se to v letošním roce podaří hned od začátku změnit.

Starší dorost

Starší dorost nevstoupil do soutěže nejlépe. Ze dvou zápasů nezískal ani bod a s tím nemůže být určitě trenér Liška spokojen. Zamyslet se určitě musel nad velkým množstvím obdržených branek. Dvanáct branek ve dvou zápasech je nelichotivý výsledek. Naopak může sázet na vnitřní sílu mužstva, když v obou zápasech mužstvo dokázalo zabrat a vyrovnat náskok soupeřů. Vzhledem k vytyčenému cíli musí nyní ovšem již naplno bodovat. V pátek se v Budvar Aréně představí "sousedi". Sehraje se jihočeské derby s IHC Písek. Písek měl stejně špatný začátek jako českobudějovičtí. Zatím nezískal ani bod. Svůj první zápas v Havlíčkově Brodě prohrál 5:3, když dokázal z 0:3 vyrovnat na 3:3. Druhý zápas na domácím ledě nestačili písečtí dorostenci na Pardubice a podlehli 1:7. Favoritem zápasu by měli být domácí. Výsledky derby ovšem mohou i překvapit. Utkání začíná v 18,00 na první ledové ploše.

Dalším soupeřem staršího dorostu bude v sobotu Dukla Jihlava. Ta vstoupila do soutěže lépe. V prvním zápase na domácím ledě porazila 1:0 Mladou Boleslav. I druhý zápas odehrála Dukla doma a tentokrát podlehla Havlíčkovu Brodu 1:3. Zápas se odehraje v Jihlavě v sobotu od 13.00.

Mladší dorost A

Extraligoví dorostenci se představí poprvé na domácím ledě. Soupeřem jim bude tým Hradce Králové. Ten sehrál svoje první utkání se Spartou Praha (výsledek dosud agentury ani klubové weby nevydaly). Zápas se odehraje v neděli v pravé poledne na první ledové ploše Budvar Arény. Mužstvo by mělo potvrdit svůj dobrý vstup do soutěže a své ambice.

Mladší dorost B

Ligoví dorostenci vstoupili do soutěže také velmi dobře a mají možnost svoji bilanci ještě vylepšit. I své druhé utkání totiž sehrají na domácím ledě. Soupeřem jim bude HC Krkonoše Trutnov. Tomu vstup do sezóny moc nevyšel, když doma podlehl Jindřichovu Hradci 1:3. Zápas se odehraje v sobotu od 17.15 na první ledové ploše Budvar Arény.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....