Banes Motor České Budějovice
06.09.2009, Miroslav Mayer

Mladší dorost lepší staršího

Č. B u d ě j o v i c e - Po prvních kolech mládežnických soutěží mohou být spokojeni hlavně trenéři týmů mladšího dorostu. Oba týmy totiž dokázaly svá utkání vyhrát a vstup do sezóny se jim tak podařil. V horší situaci se nachází tým staršího dorostu, který odehrál dva zápasy a oba prohrál. Hráčem víkendu se přesto stává hráč staršího dorostu a reprezentant Michal Švihálek, který zaznamenal ve dvou zápasech 5 bodů (1+4).

Starší dorost

Starší dorost zahajoval na domácím ledě extraligovou sezónu v Českých Budějovicích a premiéra to nebyla vydařená. Do Budvar Arény přijel silný tým Bílí Tygři Liberec. Po první třetině domácí prohrávali už 0:3. Ve druhé třetině a na začátku třetí třetiny mužstvo dokázalo vyrovnat a utkání alespoň zdramatizovat. Bílí Tygři si nedali vítězství vzít a dvěma góly strhli opět vítězství na svoji stranu a utkání tak vyhráli 5:3. Nejlepším hráčem zápasu z domácího mužstva byl vyhlášen útočník Tomáš Rousek, autor nejhezčí branky zápasu.

Nevesele se jelo mužstvu hned druhý den do Hradce Králové. Navíc Hradec Králové své první utkání v Pardubicích prohrál 4:1 a také potřeboval doma bodovat. Začátek zápasu opět českobudějovickým mladíkům utekl a než se poprvé trefili do soupeřovi branky prohrávali už 0:3. Za stavu 3:5 se mužstvo vypjalo k velkému výkonu a podařilo se mu během dvanácti minut utkání otočit na 6:5. Domácím se podařil vyrovnat a na závěr i díky nedisplínovanosti českobudějovických obránců při přesilové hře pět na tři vstřelit vítězný gól. Utkání tak skončilo 7:6 pro Hradec Králové a českobudějovičtí si musejí na první body počkat minimálně do pátku, kdy hostí na svém ledě Písek. V utkání zaznamenal dva body (1+1) i Roman Bernat.

Mladší dorost A

Jako poslední, až v neděli odpoledne, sehrál svůj zápas i extraligový tým mladšího dorostu A. Na svůj zápas cestoval až do Pardubic. Mužstvo začalo zápas nervózně a prohrávalo 0:1, ale postupně začali hráči plnit taktické pokyny trenérů a v poslední třetině utkání dovedlo do vítězného konce. Vítězství 4:2 je určitě příjemným vstupem do nové soutěže. Za nejlepšího hráče z týmu HC České Budějovice byl vyhlášem Josef Krcho, který zaznamenal dva body (1+1).

Mladší dorost B

V sobotu se doma představil tým ligového mladšího dorostu B. Na domácí ledě přivítal Kobru Praha. Domácí byli v utkání lepším týmem a s vyjímkou druhé třetiny diktovali tempo zápasu. Hosty držel nad vodou výborný brankář, který předvedl několik skvělých zákroků. V poslední třetině domácí mužstvo soupeře přebruslilo a přidalo i branky. Výhra 4:1 je dobrým vstupem do nelehké soutěže. Hráčem zápasu byl určem David Ruda, který zaznamenal tři body (2+1).
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....