Banes Motor České Budějovice
05.09.2009, Miroslav Mayer

Chceme hrát útočný hokej, říká Radek Ťoupal

Č. B u d ě j o v i c e - V neděli začíná pro hráče HC České Budějovice sezóna extraligového mladšího dorostu. Tato soutěž nahrazuje žákoskou ligu devátých tříd a hrají ji hráči ročníku 1994, 1995 a mladší. Do přípravy tudíž nastoupili hráči loňské deváté a osmé třídy. Trenérem mužstva se stal bývalý hráč Radek Ťoupal, který má mnoho zkušeností i jako trenér.
Mužstva jste se ujal až v přípravě na ledě. Proběhla příprava podle vašich plánů a představ?
Příprava proběhla bez problémů a podle našich plánů, natrénovali jsem vše co jsme chtěli. Sehráli jsme kvalitní přípravné zápasy. Porazili jsme dvakrát Plzeň a jednou i Spartu. Vrcholem přípravných zápasů byl výjezd do Salzburku. To byl jediný zápas, který jsme prohráli s velmi kvalitním soupeřem těsně 7:8.

Co vám ukázali přípravné zápasy?
Hlavně ten zápas v Salzburku nám ukázal problémy, které tým má. Je to obrana středního pásma a hra před naší brankou. Vykrystalizovali se nám silné útočné dvojice. Zjistili jsme, že sehrané dvojice jsou pro mužstvo užitečnější, protože jsou variabilní. Stále hledáne čtvrtou útočnou trojici.

Kde je naopak mužstvo silnější?
Myslím si, že máme silnou obranu, kde je přetlak. Je tu hodně kluků, kteří mohou jeden druhého zastoupit. To se nám zatím nedaří v útoku. Střelecky se v přípravě nejvíce prosadil David Bílek.

Díky spojení mužstev dvou tříd je k dispozici poměrně široký kádr. Je to výhoda?
Konkurence nám na začátku velice pomohla. Hráči bojovali o místo v A týmu. V momentě, kdy se vykrystalizoval základ A týmu nebyla bojovnost a nasazení už takové jaké jsem si představoval. Dobré je, že existuje B tým, protože hráči mají možnost se během sezóny dotáhnout. V současné době je to problém hlavně na postech útočníků, protože někteří hráči ještě nemají potřebné tělesné parametry na takovou soutěž.

Co očekáváte od extraligy mladšího dorostu?
Myslím si, že bychom měli hrát v horní polovině tabulky. Budu dbát na to, abychom hráli zápasy s maximálním nasazením a chceme hrát útočný hokej. Jestli se to povede nebo ne, je i otázka štěstí a formy hráčů. Zasáhnou mohou i zranění, už teď máme jedno dlouhodobé zranění. Přesto myslím, že kádr je velice kvalitní a měl by v soutěži uspět.

S jakým umístěním byste byl na konci roku spokojen?
První dvě mužstva postupují na přebory, takže chceme být do druhého místa. Cíle musí být stanoveny vysoko, aby kluci měli sílu a chuť o co bojovat.

Kdo bude kapitánem mužstva?
Hráči si sami vybrali kapitána a bude to Láďa Susko. Zástupci budou Honza Salák a Luboš Rob. Myslím si, že to odpovídá i podle pozic hráčů v týmu.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....