Banes Motor České Budějovice
14.09.2002, Antonín Vansa

Luboš Rob - Do Liberce pojedeme vyhrát!

Pátek 13. se stal včera nešťastným pro hokejisty Českých Budějovic. Bodově však dokázal jeden hráč vyniknout. Luboš Rob včera připravil gólovou pozici jak pro Filipa Turka, tak i pro kolegu z útoku Petra Sailera. Hráč, který by mohl v letošní sezoně dosáhnout už 600 zápasu, tak byl po zásluze vyhlášen mužem zápasu na straně poražených.
Vám, jako mužstvu se v Pardubicích již tradičně nedaří...poslední vítězství na pardubickém ledě se datuje až k 30.prosinci 1997. Vnímali jste před zápasem nějak tuto skutečnost?

To určitě ne. Mě osobně jste s těmito čísly zaskočil. Já ani nevím, že už je to taková doba. Nám se tam sice nedaří výsledkově, ale herně to tak špatné není, což se ostatně potvrdilo i v tom včerejším utkání.

S jakým cílem jste tedy vlastně do Pardubic jeli?

Jeli jsme vyhrát, ale bohužel...

Kdy se v utkání lámal ten pomyslný chleba?

Bylo to u té třetí branky. Dostali jsme hrozně rychlý gól po tom našem vyrovnání a to nás už podruhé srazilo do kolen. Ještě za stavu 3:2 jsme měli obrovskou příležitost, ale nevyužili jsme ji. Pak jsme dostali v půlce třetí části další gól a už jsme nenašli síly zápas zvrátit.

Vždy, když jste ve včerejším zápase dokázali vstřelit branku, domácí do minuty odpověděli. Čemu to přičítáte?

Tak nám už se to bohužel stalo i v přípravě, a nebylo to jednou, že jsme dali gól a pak jsme se nechali ukolébat a přišla blesková odpověď. Určitě je nekoncentrovaností. My si myslíme, že soupeř je po brance nalomený a ono je to úplně naopak. Zvláště pak včera u gólu na 3:2. Kdybychom jej nedostali, tak se asi teď radujeme minimálně z bodu.

V čem vás tedy nakonec Pardubice předčily?

Já se obávám, že nás nijak herně nepředčily. Bylo to skutečně vyrovnané utkání, ale oni nemilosrdně potrestali každou chybu, kterou jsme vyrobili. My jsme obdobné šance nedali a proto jsme nakonec prohráli.

Vy jste nastoupil v útoku se Sailerem a Michálkem. Jak se vám ta spolupráce s nimi zamlouvá?

My už jsme tak nastupovali v přípravě a celkem se nám dařilo. Saily je skvělý střelec, Michi zase talent, který před sebou má velikou budoucnost. Mně se s nimi hraje velice dobře.

Ve vašem táboře panovala před zápasem velmi bojovná nálada. Pardubičtí z vás prý snad měli až nezdravý respekt. Může se ta porážka projevit při dalších zápasech venku, které vás teď čekají?

Tak to snad ne. Psychicky nás to nenalomí. Prohráli jsme jeden zápas - to se stane. Možná kdyby nás tam nějak rozstříleli, ale to se nestalo. Jsme v pohodě a už se těšíme do Liberce.

Právě s Libercem sehrajete v pátek další utkání. Co od něj očekáváte?

Tak je to nováček soutěže. Asi bude hodně v euforii, takže se možná smažou herní rozdíly. Já je sice nikdy hrát neviděl, takže ani nevím co od nich očekávat, ale každopádně do Liberce pojedeme vyhrát! Dnes hrají v televizi a na vše nás trenéři připraví v průběhu týdne.

Týden je hodně dlouhá doba - čemu se teď budete na trenincích věnovat?

Fyzicky jsme na tom velmi dobře, vždyť je teprve začátek soutěže, ale po stránce herní je, jak jsme se přesvědčili v Pardubicích, stále co zlepšovat.

V předchozích sezonach jste hodně laboroval se zraněními. Jak to s vámi vypadá letos? Cítíte se fit?

Ano, cítím se fit. Zatím mě nic nebolí. Občas mi trochu píchne v koleni, ale to je už starší záležitost...letos se cítím být v pořádku.

Díky a hodně štěstí do dalších zápasů.