Banes Motor České Budějovice
31.08.2009, Matěj Mayer

Reprezentační akce ”16” až ”18”

Č. B u d ě j o v i c e - Nejmladší reprezentace byla na Turnaji čtyř v Maďarsku a skončila na druhém místě. Reprezentace "17" si vedla na Turnaji pěti v Německu stejně. Osmnáctiletí hokejisté se zúčastnili Memoriálu Ivana Hlinky, který se konal v Břeclavi a v Piešťanech a skončili na pátém místě. Nejúspěšnějším reprezentantem z českobudějovických hráčů byl Michal Švihálek, který za reprezentaci "17" vstřelil 3 branky ve 4 zápasech.

Reprezentace "18"

Osmnáctiletí hokejisté byli na Memoriálu Ivana Hlinky v Břeclavi a v Piešťanech. Naši hokejisté odstratovali turnaj 11.8. výhrou nad reprezentací Švýcarska. O den později podlehli Švédům 1:4 a v posledním utkání ve skupině prohráli s Kandaou 0:9. V základní skupině skončili naši reprezentanti předposlední a čekal je duel o páté místo se Slováky. Utkání nakonec dotáhli do vítězného konce a skončili na pátém místě. Z českobudějovických hráčů reprezentoval Bohumil Jank.

Utkání o umístění:

O první místo: Kanada - Rusko 9:2
O třetí místo: Švédsko - USA 9:2
o páté místo: Slovensko - Česká rep. 3:4
o sedmé místo: Finsko - Švýcarsko 1:5

Reprezentace "17"

Reprezentace sedmnáctiletých se zúčastnila Turnaje pěti zemí v Německu. V prvním utkání "17" převálcovala domácí Němce 8:2. Druhé utkání naši reprezentanti také bez problémů zvládli, porazili Švýcary 6:1. V obou utkáních si branku připsal i českobudějovický útočník Michal Švihálek. Třetí utkání ale čestí reprezentanti nezvládli a prohráli se Slováky 4:5 po prodloužení. V posledním zápase porazili výběr USA těsně 2:1. K výhře opět přispěl brankou Michal Švihálek. Spolu s ním reprezentoval Českou republiku i Lukáš Sedlák.

Konečné umístění:

1.  Slovensko     11 bodů
2.  Česká rep.    10
3.  USA            6
4.  Švýcarsko      3
5.  Německo        0

Reprezentace "16"

Nejmladší reprezentace hrála úvodní utkání na turnaji čtyř v Maďrsku proti reprezentaci Polska "18". Staršími soupeři se ale nedali zastrašit a vyhráli dokonce rozdílem třídy - 11:2. Druhé utkání turnaje je čekala opět starší reprezentace, ale tentokrát ta domácí. Maďarům už se ale nad naší reprezentací podařilo vyzrát, vyhráli 3:2. V posledním utkání hráli Češi proti stejně starým Slovákům a podařilo se jim zvítězit 5:2. Na této akci reprezentoval i českobudějovický Tomáš Prokop.

Konečné umístění:

1.  Maďarsko "18"    6 bodů
2.  Česká rep. "16"  6
3.  Polsko "18"      4
4.  Slovensko "16"   3    


                    


                
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....