Banes Motor České Budějovice
20.08.2009, Miroslav Mayer

Hrálo se mi dobře, raduje se Štěpán Hřebejk

Č. B u d ě j o v i c e - Hráči HC MOUNTFIELD sehráli další přípravné utkání se zahraničním soupeřem a v mezinárodní konfrontaci opět dokázali zvítězit. Tentokrát přijel do Českých Budějovic pravidelný účastník nejvyšší německé soutěže Kölner Haier. "Čekali jsme, že soupeř bude opět hrát agresivní hokej," říká Štěpán Hřebejk. Už dnes hrají Jihočeši další domácí zápas s Mladou Boleslaví, začátek je v 17:30.

Štěpán Hřebejk: 5:0 po první třetině nepamatuji

Štěpán Hřebejk prožil rozhodně úspěšný večer. V zápase byl hodně vidět, hýřil aktivitou a kromě nádherné akce, kterou zakončil gólem, stačil ještě přihrát na dvě další branky. Každopádně soupeř z Německa nepředvedl takový výkon, jako tým Salcburku. "Čekali jsme, že to bude obdobný soupeř jako byl Salcburk, že budou dohrávat souboje a budou hrát agrsívní hokej, ale nakonec nezahráli tak, jako hrál Salcburk," ohodnotil sílu soupeře českobudějovický útočník.

Vývoj utkání ovlivnila první třetina, ve které se prakticky rozhodlo o výsledku. "Loni jsme, myslím, vyhráli první třetinu s Plzní 4:0. Výsledek 5:0 si nepamatuji. Hned na začátku padly góly ze střel, které brankář viděl, ale prostě to tam někudy prošlo," hodnotil první třetinu Hřebejk. Zásluhu na výborné první třetině měl i hbitý českobudějovický útočník, který utkání ozdobil nádhernou brankou po samostatné akci." K puku jsem se dostal za brankou a vyjížděl jsem před ni. Tam jsem viděl Tomáše Vaka, kterému jsem chtěl přihrát. Puk mi sjel z hokejky a když už jsem se před brankou točil, tak jsem to zkusil bekhendem vystřelit na a ono to tam někudy přošlo," popisoval svůj gól Hřebejk.

Po výborné první třetině už utkání ztratilo na tempu a hráči svůj výkon z úvodního dějství už nezopakovali. "Trenéři nás nabádali, abychom zůstali stále u své hry a nic nepodceňovali. Čekali jsme, že do toho soupeř více půjde. Možná i na základě toho výsledku se trochu polevilo," řekl k dalšímu průběhu zápasu.

Bodově to byl pro Štěpána Hřebejka zatím nejlepší utkání v přípravných zápasech. "Hrálo se mi docela dobře. Nechtěl bych hodnotit, jestli to byl můj nejlepší zápas," uzavřel Hřebejk.

Na Boleslav chystáme několik změn, svěřil se Jan Tlačil

Kouč Jan Tlačil se může po dalším vyhraném zápase opět tvářit spokojeně. Určitě průběh první třetiny ukázal na stoupající výkonost mužstva. "Jsme rádi, že nám první třetiny zápasů fungují. Navíc jsme to vyjádřili i gólově," radoval se Tlačil. Ovšem zápasy se hrají na tři třetiny a tam to ještě není úplně ono.

"Nedaří se nám hlavně druhé třetiny. Možná pod dojmen vysokého vedení jsme soupeři nabídli spoustu šancí a padly z toho góly. Minizápas druhé a třetí třetiny jsme prohráli 2:1," povzdechl si českobudějovický trenér. Soupeř z Německa nebyl tak silný jako Salcburk. Hlavně co se týká důrazu v osobních soubojích i v tlaku na branku. "Kdybychom nevyhráli první třetinu tak vysoko, tak by se utkání vyvíjelo třeba jinak. Za stavu 5:0 hraje každé mužstvo jinak," vysvětlil Tlačil.

HC MOUNTFIELD si moc neodpočine, protože zítra hraje na domácím ledě další přípravné utkání s mužstvem BK Mladá Boleslav. "Do zápasu chystáme několi změn. Chceme vidět Tomáše Roda, Rudu Červenýho a Martina Havrana. Nějak přesuneme i trojice útočníků a dvojice obránců, abychom zase zkusili nějakou jinou variantu," uzavřel českobudějovický kouč.

Další přípravný duel mezi týmy HC MOUNTFIELD a BK Mladá Boleslav začíná v Budvar Aréně v pátek v 17:30.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....