Banes Motor České Budějovice
20.08.2009, Matěj Mayer

CEB - KLN 6:2 - Třetina snů rozhodla zápas

Č. B u d ě j o v i c e - Třetina snů, tak se dá charakterizovat první třetina utkání s Kolínem. HC MOUNTFIELD v ní vstřelil hned pět branek. Do konce utkání už však přidal jen jednu. O poslední a v pořadí čtvrtou branku se postaral centr první českobudějovické pětky Jiří Šimánek, který skvělým výkonem přispěl k výhře MOUNTFIELDU nad týmem KEC Kölner Haie 6:2.

Na začátku zápasu se zkoušely v Budvar Aréně světené efekty, které odstartovaly dobrý výkon HC MOUNTFIELD. První střelu na branku sice měli hosté, ale to bylo na dlouhou dobu všechno. Už ve 4. minutě otevřel skóre po teči Macháčkovy střely Jindřich Kotrla. O necelé dvě minuty později to už bylo dva nula, když Štěpán Hřebejk skóroval po hezké individuální akci. Pak měli jednu ojedinělou šanci hosté, když se sám před Kovářem zjevil Frosch, Kovář ho ale vychytal. V čase 8:31 se rozsvítilo červené světlo potřetí. Tomáš Kůrka získal odražený puk a z kruhů prostřelil Weibela střelou pod vyrážečku. Dále měli opět šance pouze domácí, kteří byli mnohem aktivnější. V patnácté minutě si vyměnili ve středním pásmu puk Šimánek a Hudec, Jiří Šimánek ihned po přejetí modré čáry vystřelil na vyrážečku Weibela, který jeho ránu pustil. Třetinu snů zakončil svým druhým gólem v zápase Kůrka. Tomáš Vak vystřelil bekhendem na Weibela, který puk vyrazil před sebe, kde stál Tomáš Kůrka, který dal hostům již pátou branku! Hosté zahrozili až v přesilové hře v závěru třetiny, kdy měli přečíslení tři na jednoho. Akci hostů zakončil Fauser, jeho střelu vyrazil Kovář do sítě.

Druhou třetinu začali lépe hosté. Už v 25. minutě snížili zásluhou Stéphane Juliena, který od modré pálil přesně pod víko. Pak se do několika šancí dostali i hráči HC MOUNFIELD, žádnou však nedokázali proměnit, a tak opět udeřili hosté. V čase 31:44 vystřelil po ledě Ivan Čiernik přes obránce Gřegořka a Kovářovi jeho střela prošla až do branky. Po tomto gólu hosté ožili a začali si vytvářet více šancí, žádnou však neproměnili. Pak se iniciativy ujali znovu domácí a vedli si stejně. Branku vstřelili až v čase 37:02, když krásnou žabku do jízdy dostal od Snopka Jiří Šimánek a forhendovým blafákem prostřelil Vajse mezi nohy. Druhá třetina se MOUNTFIELDu nepovedla ani zdaleka tak, jako ta první, ale díky náskoku, který si vytvořili mohli být ještě v klidu.

Třetí třetina už se už jen dohrávala a ani jeden z týmů si nevytvářel téměř žádné šance. Pěknou střelou se z levého křídla ve 47. minutě prezentoval Tomáš Vak. O pár minut později zase při hře čtyři na čtyři pěkně od modré vypálil Petr Macháček, ovšem i tento pokus Vajs vyrazil. Další šance přišly až v posledních pěti minutách utkání. Nejprve z levého křídla nebezpečně střílel Jiří Šimánek, jeho střelu ale Vajs betonem vyrazil. O minutu později vystřelil z první od modré René Vydarený, Vajs ale jeho střelu dobře viděl a vyrazil ji. Dvě minuty před koncem zápasu se dostali do tlaku hosté, kteří si nakonec po Melicharově faulu mohli zahrát přesilovou hru. Ani přes velký tlak hosté neuspěli, a tak se domácí mohli radovat z výhry 6:2.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....