Banes Motor České Budějovice
18.08.2009, Tadeáš Nový, Josef Bláha

Po rakouské dřině cestují Jihočeši do Mladé Boleslavi

Č. B u d ě j o v i c e - Hokejisté HC MOUNTFIELD vyrážejí k dalšímu přípravnému utkání před nadcházející sezonou do Mladé Boleslavi. Na ledě soupeře, proti kterému se v minulém extraligovém ročníku českobudějovickým hokejistům přiliš nedařilo, budou chtít navázat na dobře zvládnutý závěr tvrdého zápasu s rakouským Salcburkem. Duel začíná na mladoboleslavském zimním stadionu v úterý v 17:30.

Po posledním vystoupení v Tipsport Cupu absolvovali Jihočeši velmi náročný zápas s rakouským Salcburkem. Přínos konfrontace s netradičním soupeřem potvrdil i šikovný útočník českobudějovického celku Lukáš Květoň. "Byl to hodně těžký a tvrdý zápas. Hrálo se hodně do těla, bylo to úplně něco jiného, než se soupeři, s nimiž se setkáváme u nás. Mají v kádru hodně Kanaďanů a hráčů se zkušenostmi ze zámoří. Hráli to dost od podlahy, což je rozhodně dobře. Aspoň jsme si vyzkoušel jiný styl hokeje," pochvaloval si tempo i nasazení.

Domácí měli velké problémy především ve druhé třetině, kdy dobře bruslícímu a aktivně napadajícímu soupeři příliš nestačili. Do třetí třetiny však vstoupili jako velká voda a postupem času se dokázali prosadit. "Trenér nám o přestávce říkal, že musíme také přitvrdit a snažit se víc ustát souboje. Myslím si, že se nám ve třetí třetině už dařilo reagovat na jejich hru. I my jsme pak dokázali rozdat nějakou tu ránu," našel Květoň příčinu zlepšení v poslední části.

V souvislosti s Mladou Boleslaví se v posledních dnech vyrojily spekulace o možném prodeji extraligové licence do Chomutova. Finanční problémy však ve městě automobilů dokázali vyřešit. Boleslavští zachraňovali v loňské sezóně extraligovou příslušnost až v baráži, Lukáš Květoň však odmítá přidělit Středočechům nálepku slabšího týmu. "Každý soupeř je silný a Boleslav není výjimkou. Bude to těžký zápas, v němž zase budeme muset hrát o něco líp, než v minulém utkání, aby byl vidět výkonnostní vzestup. Víme, že se nám proti nim loni moc nedařilo, ale to nebude mít vůbec vliv. Je nová sezóna a ta tu minolou musíme zapomenout," dodává odhodlaně útočník, který by mohl v nadcházející sezoně patřit k oporám týmu.

V přípravných zápasech a v duelech v rámci Tipsport Cupu měli českobudějovičtí hokejisté problémy s koncovkou a v přesilovkách, vždyť ani jednou nevštřelili více než tři branky. Na zlepšení ofenzivy se ale pracuje. "Pracujeme hodně na herních situacích jako je zakládání útoku a přesilové hry, pořád ale pracujeme i na kondici," uzavřel Květoň.

Přípravný zápas mezi BK Mladá Boleslav a HC MOUNTFIELD začíná v úterý v 17:30.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....