Banes Motor České Budějovice
16.08.2009, Miroslav Mayer

Chybí nám mezinárodní konfrontace, povzdychl si Jan Tlačil

Č. B u d ě j o v i c e - Hráči HC MOUNTFIELD přivítali na svém ledě zahraničního hosta tým EC Red Bull Salzburg. Rakouský tým je plný hráčů ze zkušenostmi se zámořských soutěží a umí předvádět hokej pěkně od podlahy. Na ledě se chvílemi jiskřilo, ale nakonec k žádné větší potyčce nedošlo. "Bylo vidět, že některým hráčům toto pojetí hokeje velice vadí," konstatuje trenér Jan Tlačil.
Trenér Jan Tlačil věděl, že Red Bull Salzburg nebude lehkým soupeřem. Při stanovení taktiky hry mohli využít své zkušenosti, které získal ze zápasu s tímto soupeřem, ve svém bývalém působišti. "Věděli jsme, že to nebude jednoduché. Je to mužstvo, které hraje moderní hokej a také to tady předvedl. Jsem rád, že jsme utkání vyhráli. Zárověň nám utkání ukázalo spoustu věcí, potřebovali bychom hrát více takových zápasů."

Stále se jedná o přípravné zápasy na novou sezónu a tak trenéři stále zkoušejí hráče a hledají optimální složení útoků a zároveň zkoušejí i různé taktické varianty. "Chtěli jsme si zkusit změnu pojetí naší taktiky. Do zápasu jsme šli s tím, že si vyzkoušíme, jestli dokážeme změnit herní rytmus," vysvětluje trenér českobudějovického mužstva. "Prvních patnáct minut se nám to dařilo, ale pak se projevila tvrdost a agresivita soupeře a bylo vidět, že některým hráčům toto pojetí hokej velice vadí."

Hráčům Red Bull Salzburg naopak tento styl hokej sedí a postupně přibývalo osobních střetů. Na ledě byly k vidění dvojičky, které spolu rozhořčeně hovoří a cosi si vysvětlují. Nejvíce na tvrdost soupeře doplatil Tomáš Rod, který chvilkovou nepozornost odnesl čistým hitem od Douga Lynche. "My jsme to sledovali. Chtěli jsme vidět reakce hráčů a některé reakce byli velice pozitivní," hodnotí jiskření na ledě Jan Tlačil.

Přestože se jedná o klub z Rakouska není radno takové soupeře podceňovat. České kluby mívají ze zápasů s těmito soupeři většinou zápornou bilanci. Navíc je to zkušenost, jak se hraje hokej jinde. "Hodně nám to utkání ukázalo. Závidím mužstvům, které mohou hrát přátelská utkání na mezinárodní úrovni, protože tam se ukáží věci, které se normálně neukáží. Přivítal bych více takových zápasů," dokočuje hodnocení zápasu trenér Jan Tlačil.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....