Banes Motor České Budějovice
12.08.2009, Miroslav Mayer

Škoda šancí v poslední třetině, říká Jan Tlačil

Č. B u d ě j o v i c e - V Budvar Aréně se představil první ze silných extraligových týmů - HC Sparta Praha a byl k vidění kvalitní zápas. Hokejisté HC MOUNTFIELD letos poprvé doma inkasovali a poprvé zakusili na domácím ledě i prohru. "Třetí třetina byla podle našich představ," říká trenér Jan Tlačil.

V Tipsport Cupu chceme dojít co nejdále

I přes prohru svého týmu se trenér Jan Tlačil netvářil zklamaně a dal se do hodnocení zápasu. "Vstup do zápasu byl takový, jak bychom si to asi představovali, ale pak nás zbrzdila tři vyloučení po sobě. Ta nás dostala pod tlak a celá třetina vyzněla tak nějak naprázdno. Ve druhé třetině jsme nehráli co jsme chtěli. Chtěli jsem vyhrávat osobní souboje a větší nasazení a to se nám nedařilo," mračí se hlavní trenér. Naopak dobře se mu hodnotí třetí třetina, která byla hokejově určitě nejhezčí. "Třetí třetina už byla podle našich představ, to znamená, že osobní souboje jsme vyhledávali. Poslední dvě, tři minuty byly asi takové, jak bychom chtěli hrát v sezóně. Škoda těch šancí, které jsme v závěru měli." V základní hrací době utkání skončilo 2:2 a tak se utkání posunulo do prodloužení ve kterém Sparta brzy rozhodla o svém vítězství. "Ty šance ke konci třetí třetiny patřily do kategorie vyložených, my jsme je neproměnili a soupeř nás pak potrestal v prodloužení," zhodnotil konec zápasu Jan Tlačil.

Pro mužstvo HC MOUNTFIELD to znamená komplikaci v Tipsport Cupu, případné tříbodové vítězství by mužstvo posunulo do dalších bojů. "Je to škoda. Chtěli jsme Tipsport Cup hrát co nejdéle. V Plzni jsme prohráli v prodloužení, doma se Spartou v prodloužení vždycky, inkasujeme laciný gól. Mrzí nás to," mračí se českobudějovický trenér. "Šance na postup stále máme. Sparta ještě bude hrát i s Chomutovem a to je hodně nepříjemný soupeř," vidí možné šance na postup do dalších bojů v Tipsport Cupu.

Ke konci třetí třetiny mělo mužstvo šanci hrát čtyři minuty přesilovu hru, ale hráči se nedokázali prosadit a strhnout vítězství na svojí stranu. "My už přesilové hry samozřejmě trénujeme, ale zatím ještě nemáme ideální složení formací, které budou přesilovky hrát," vysvětluje Jan Tlačil. "Chtěli jsme tu přesilovku uchvátat. Soupeř nám vracel puky a my jsme se nechtěli zdržovat ve vlastní třetině. Nedokázali jsem si vytvořit postavení. Takhle dlouhá přesilovka se musí potrestat."

V zápase se nakonec neobjevil Tomáš Kůrka ani Ivan Huml. "Jsme stále ve fázi příprav a necháváme vždy dva, tři útočníky odpočívat. Dnes to vyšlo na Ivana Humla a dali jsem šanci Rudovi Červenému," vysvětluje situaci hlavní trenér. "S Tomášem Kůrkou jsme se dnes bavili a zvažovali jsem jeho nasazení do zápasu, ale nakonec jsme se rozhodli nasadit ho až do sobotního zápasu," uzavřel Jan Tlačil.

Vystřelil jsem nahoru a trefil jsem to nad rameno

Mužem zápasu ze strany domácího týmu byl útočník Lukáš Květoň, který vstřelil krásný první gól domácího týmu a celé utkání hýřil aktivitou. "Myslím si, že to nebylo špatné utkání až na tu druhou třetinu, kde jsme nehráli do těla a byli jsme trochu pozadu. Také jsme byli často vylučovaní a Sparta přesilovky umí," hodnotí průběh zápasu domácí útočník. Naopak dlouhá přesilová hra ve třetí třetině domácím nevyšla. "Neudrželi jsme pásmo, vůbec jsme nerozhráli a jen jsme honili puk po mantinelu," hodnotí neúspěšnou přesilovku Lukáš Květoň.

V tomto utkání dostával Lukáš Květoň hodně prostoru na ledě. "Dneska jsem si zahrál. Zranil se Tibor Melichárek a ve druhé třetině jsem chodil na led ve dvou pětkách," vysvětluje svoji vytíženost českobudějovický útočník. "Mě to sedí více, když jsem hodně na ledě, ale uvidíme, jak to bude v sezóně."

V Budvar Aréně byla opět skvělá návštěva. I přes krásné počasí přišlo na zápas přes dva tisíce diváků. "Jsme rádi, že přišlo hodně diváků a děkujeme jim za podporu. Je to paráda," vzkazuje Lukáš Květoň.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....