Banes Motor České Budějovice
07.08.2009, Josef Bláha

Další duel Tipsport Cupu v sobotu v Plzni

Č. B u d ě j o v i c e – Úvod zápasové přípravy na novou sezonu mají hráči HC MOUNTFIELD za sebou. Po exhibičním utkání v Jindřichově Hradci a duelech s Chomutovem a Hradcem Králové přichází v rychlém sledu další zápas "letního turné". Jihočeši v rámci Tipsport Hockey Cupu zavítají na led Plzně. Duel startuje v sobotu v 17.30.

Českobudějovičtí hokejisté za sebou mají velmi úspěšný vstup do závěrečné fáze přípravy na nadcházející extraligovou sezonu. Ze dvou duelů letního poháru získali plný počet bodů a navíc ani jednou neinkasovali. V úterý doma přetlačili Chomutov v poměru 1:0 a ve čtvrtek vyhráli 3:0 na ledě Hradce Králové. I přestože se jednalo o prvoligové soupeře, žádná procházka růžovým sadem to pro svěřence trenérského dua Jan Tlačil – Milan Kupka nebyla.

„Rozhodně to nebyly zápasy, v kterých bychom nemuseli makat na sto procent. Ani jeden z týmů z první ligy nehrál vůbec špatně. Zápasy měly extraligovou úroveň,“ poznamenal Lukáš Poživil, střelec jediné branky v zápase s Chomutovem. Tenhle zápas byl podobně náročný jako duel v Hradci Králové. „Dlouho to bylo vyrovnané a nedařilo se nám dát gól. Hrálo se nahoru dolů a soupeř byl hodně aktivní. Napadali naši rozehrávku ve více lidech, obránci jim dobře podporovali ofenzivu. Navíc v Hradci je dost velké hřiště, takže to bylo celkově náročné,“ vysvětlil obránce.

Až v polovině zápasu se podařilo Jihočechům prolomit bezbrankový stav, když se prosadil tečí Havranovy střely Tomáš Vak. Další gól přidal Červený a ve třetí třetině pečetil výhru hostů Hřebejk. „Soupeř možná trochu odpadl fyzicky,“ všiml si Poživil, jenž se v obou dosavadních utkáních Tipsport Cupu podepsal se svými spoluhráči pod čistý štít týmu. Jihočeši ještě v letním poháru neinkasovali jedinou branku. V obou duelech se jako jednička postavil do branky Roman Turek a v polovině zápasu jej vystřídal Jakub Kovář. „Oba gólmani chytají výborně,“ pochválil brankáře severočeský odchovanec.

České Budějovice nyní čeká duel v Plzni. Třetí zápas v pěti dnech. Na začátek přípravy solidní sousto, za které může přeložení duelu ze strany Plzně. „Příští týden ale máme naopak o zápas méně, takže v tom nevidím žádný problém. Fyzicky jsme na tom dobře. Navíc hrajeme na čtyři formace, takže je to zatím v pohodě.“ Jihočeši poprvé narazí na extraligového soupeře. „Prvoligové týmy nehrály vůbec špatně, takže to takový rozdíl nebude. I když kvalita by u Plzně měla být o něco vyšší, tak uvidíme,“ dodal Poživil.

Další utkání Tipsport Hockey Cupu mezi mužstvy HC Plzeň a HC MOUNTFIELD začne v západočeské metropoli v sobotu v 17.30.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....