Banes Motor České Budějovice
03.08.2009, Antonín Vansa

Hráč Kůrka se nedostavil na trénink!

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Další kauza na jídelním lístku klubu HC MOUNTFIELD? Už to tak vypadá. Hokejista Tomáš Kůrka, jehož hráčská práva byla s platností od 1. srpna převedena v rámci hostování do prvoligového HC Tábor, se bez omluvy nedostavil na úvodní trénink táborských hokejistů, který měl absolvovat v pondělí 3. srpna. Ba naopak, společně se svým agentem Jaromírem Henyšem připravuje na středeční dopoledne tiskovou konferenci. Ve snaze předejít dezinformacím vydává klub HC MOUNTFIELD následující prohlášení.
Mezi důvody přeřazení hráče Tomáše Kůrky patří jistě i opakovaný nesouhlas s předkládanými návrhy ze strany klubu na úpravu platového a prémiového řádu. Tento svůj postoj Tomáš Kůrka prezentoval veřejně i před zbytkem kabiny A-týmu, čímž výrazně narušoval týmovou koncepci a snahy vedení klubu o dohodu s ostatními hráči základního kádru. Klub proto využil svého práva, které mu uděluje hráčská smlouva a postoupil s platností od 1. srpna tuto smlouvu v rámci hostování prvoligovému klubu HC Tábor, který má na základě smlouvy o spolupráci k českobudějovickému HC MOUNTFIELD prakticky status farmy.

Klub HC MOUNTFIELD věří, že Kůrkovy nezpochybnitelné hokejové přednosti mohou významnou měrou pomoci nováčkovi 1. ligy z Tábora v úspěšném rozjezdu prvoligové sezony. HC MOUNTFIELD zároveň nikdy neoznačil přeřazení hráče Tomáše Kůrky do prvoligového Tábora jako trvalé, čili pro obě strany při splnění určitých podmínek existuje cesta nazpět a opětovné zařazení hráče Tomáše Kůrky na soupisku extraligového týmu není v žádném případě vyloučeno.

O problémech s hráčem samotným nejlépe hovoří nejen fakt, že se bez řádné omluvy nedostavil na úvodní trénink hokejistů Tábora, nýbrž i skutečnost, že před svědky odmítl převzít oznámení o hostování v klubu HC Tábor. To mu následně v souladu s uzavřenou hráčskou smlouvou muselo být zasláno poštou dne 31.7.2009 a toto oznámení bylo téhož dne posláno na vědomí mailem jeho hráčskému zástupci Jaromíru Henyšovi.

Hráč Tomáš Kůrka se prostřednictvím svého agenta Jaromíra Henyše v současné době snaží všemožně napadnout platnost uzavřené hráčské smlouvy. V souvislosti s tím chce klub HC MOUNTFIELD vyvrátit informace o tom, že by klub dlužil hráči poslední červnovou výplatu s červencovou splatností. Částka, která hráči náleží, byla klubem uhrazena v plné výši.

Stejně tak klub HC MOUNTFIELD odmítá tvrzení Jaromíra Henyše o tom, že klub měl povinnost ve svém oznámení o hostování hráče uvést výši platu, která hráči po dobu jeho působení v klubu HC Tábor náleží. Výše této částky je ošetřena hráčskou smlouvou mezi Tomášem Kůrkou a klubem HC MOUNTFIELD, kterou od 1.8.2009 převzal HC Tábor.

Klub HC MOUNTFIELD a.s.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....