Banes Motor České Budějovice
01.08.2009, Michal Špírek

HC MOUNTFIELD se zúčastnil oslavy osmdesáti let hokeje v Jindřichově Hradci

Č. B u d ě j o v i c e - Veliká podívaná se naskytla na exhibičním utkání v Jindřichově Hradci. Utkání Českých Budějovic proti hvězdnému výběru domácích, na jehož straně nastoupili hvězdy jako bratři Michálkové, Tomáš Plekanec či Jan Marek, se těšilo velkému zájmu diváků. Povedenou akci provázela parádní, uvolněná atmosféra a i když o výsledek šlo v exhibici až v té poslední řadě, uvést ho musíme. HC MOUNTFIELD zvítězil 9:7.

Odchovanci J. Hradce – CEB 7:9 (2:4, 1:3, 4:2)

Branky a nahrávky: 8. Průcha (Vašíček), 12. Ondřej (Šachl), 37. Kotalík (Plekanec), 41. M. Michálek, 45. M. Michálek (Zíb), 54. Marek (Kotalík), 57. Zíb (Marek) – 2. Gulaš (Spencer) 9. Hudec, 10.Veselý (Hudec, Melichar), 14. Gulaš, 21. Veselý (Melichar), 32. Snopek (Vak), 36. Gulaš (Macháček), 52. Květoň, 52. Kotrla (Šimánek, Melichar).
Rozhodčí: Pešina – Kostka, Polonyi. Vyloučení: 1:1, bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3350

Výběr J. Hradce: Hudáček (31.Šindelář) – Z. Michálek, Sičák – Zíb, Vašíček – Bolf, Krajíček – Novák – Kotalík, Marek, Sailer – Novotný, M. Michálek, Hanzal – Ondřej, Šachl, Kraus – Průcha, Plekanec.

HC MOUNTFIELD: Turek (31. Kovář) – Gřegořek, Melichar, Macháček, Snopek, Ptáček, Jank, Poživil, Frolo – Hudec, Mertl, Veselý – Gulaš, Vak, Spencer Rezek – Květoň, Huml, Hřebejk – Šimánek, Melichárek, Kotrla.

Oboustranně útočný hokej se musel divákům líbit, a o to šlo v Hradci především. Na první branku se čekalo na jindřichohradeckém stadionu necelé dvě minuty. Po spolupráci se Švýcarem Spencerem, novou tváří v dresu HC MOUNTFIELD, se prosadil střelou švihem Milan Gulaš – 0:1. „Odchovanci“ odpověděli úspěšnou tečí Petra Průchy, jenž šikovně sklepl nahození Vašíčka - 1:1. Další čárku do brankového účtu zapsala hokejka Michala Hudce. Ten po výjezdu zpoza Hudáčkovy branky stihl i přesně zacílit a exbudějovického gólmana prostřelil - 1:2. O minutu později se po pěkné kombinaci radovali znovu Českobudějovičtí, kombinaci Hudce, Melichara a zakončujícího Ondřeje Veselého diváci s radostí zatleskali - 1:3. Výběr Jindřichova Hradce odpověděl na slepené góly HC MOUNTFIELD v minutě číslo 12, po příhře Šachla se ocitl na mezikruží Zdeněk Ondřej a Turek se po přesně vypáleném puku stačil sotva ohlédnout - 2:3. Ve 14. minutě nakročil k hattricku Milan Gulaš, jeho střelu od mantinelu si Hudáček nešťastně srazil do branky – 2:4. V první třetině padlo 6 branek, což určitě odpovídalo charakteru exhibičního utkání a témeř tři a půl tisíce diváků, kteří si našli cestu na stadion i přesto, že počasí spíše vybízelo k roztažení ručníků u Vajgaru, se těšilo na druhou třetinu.

A v ní se po necelé minutě hry prosadil tečí Melicharovy střely útočník Ondřej Veselý - 2:5. Jenomže poté se přísun branek hokejechtivým fanouškům zastavil, a to na celých 11 minut. V tomto prostoji předvedli brankáři, jak Turek, tak Hudáček, několik perfektních zákroků a ukázali, že zase tolik jim nárůst branek lhostejný není. V polovině utkání gólmany, potící se pod jedním útokem za druhým, oba týmy vyměnily. Za Hudáčka nastoupil Šindelář, za Turka Kovář. A soutěž o to, kdo déle udrží čistý štít, vyhrál Jakub Kovář. Ve 32. minutě totiž napřáhl Jan Snopek a HC MOUNTFIELD se dostal do vedení 2:6. Ve 36. minutě se trefil do černého znovu HC MOUNTFIELD. Kovář nejprve vykryl nájezd útočníka Phoenixu Martina Hanzala a z protiútoku dokonal hattrick za asistence beka Macháčka Milan Gulaš - 2:7. Neuběhlo ani 60 vteřin, když kapituloval i Jakub Kovář. Po delší odmlce totiž vsítili i Jindřichohradečtí, konkrétně jedna z hvězd NHL, Aleš Kotalík – 3:7.

Jen 16 sekund ukrojila časomíra ze třetí třetiny, když samostatnou akci přesně zakončil Milan Michálek. Kovář na jeho střelu pod víko neměl nárok - 4:7. Mladší z bratrů Michálků doháněl náskok HC MOUNTFIELDU i ve 45. minutě. Zíb napálil puk, Kovář jej jen vyrazil a M.Michálek už měl lehkou práci - 5:7. 52. minuta ale patřila Českým Budějovicím. Nejprve se prosadil šikovnou kličkou a zakončením mezi Šindelářovy betony Lukáš Květoň a poté se v chumlu hráčů před brankářem nejlépe zorientoval Jindřich Kotrla a umístil puk do sítě – 5:9. Odchovanci jindřichohradeckého hokeje ještě stačili výsledek korigovat. Nejdříve se ukázal divákům Jan Marek, který hezkým švihem z pozice mezi kruhy zakončil mimo dosah Kováře. A na konečných 7:9 upravil stav Lukáš Zíb. Obránce nezaváhal po přihrávce Marka a napálil touš do šibenice a vstřelil jeden z nejhezčích gólů utkání.

Diváci poté ještě byli svědky trestných střílení. Trenéři vybrali po pěti hráčích na každé straně a Jindřichův Hradec chtěl oplatit HC MOUNTFIELD porážku ze zápasu. Jenomže s hvězdami zahraničních lig, NHL a českými reprezentanty na straně Hradce neměl slitování Jakub Kovář. Gólman Českých Budějovic se rozhodl ukořistit cenné skalpy a nepustil za svá záda jediný puk. Na druhé straně se to přesnými zásahy také zrovna nehemžilo, jediným úspěšným zakončením nájezdu se prezentoval střelec dne, Milan Gulaš.

Fanoušci na jihu Čech měli v J. Hradci šanci na vlastní oči spatřit hvězdy českého hokeje. V rámci povedené akce se konala i autogramiáda, předávání dresů ikonám jindřichohradeckého hokeje a divákům se představili i nejmenší naděje Vajgaru. Jindřichovu Hradci přejeme nejméně dalších 80 let hokeje!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....