Banes Motor České Budějovice
25.06.2009, Matěj Mayer

Českobudějovičtí v reprezentaci v sezóně 2008 / 2009

Č. B u d ě j o v i c e - Sezóna 2008-09 je za námi a je čas podívat se, jak se dařilo českobudějovickým hokejistům v reprezentačním dresu. Českou republiku celkem reprezentovalo 11 hráčů, kteří v sezóně 2008-09 oblékali českobudějovický dres nebo ho budou oblékat v následující sezóně. Českobudějovický hokej měl zastoupení ve všech reprezentačních výběrech od "16" až po seniory. Nejúspěšnějším reprezentantem byl útočník juniorů Radim Heřman, který si zahrál za "18" i za "20". Celkem si připsal 14 bodů (9+5).

Seniorská reprezentace

Za seniory si zahráli dva hráči HC MOUNTFIELD. Prvním z nich byl Vladimír Sičák, který reprezentoval na moskevském Channel One Cupu a na Czech Hockey Games, které pořádal Liberec. Na obou akcích si připsal po třech startech. Měl ale opět velikou smůlu. Už druhý rok po sobě musel odjet z dějiště mistrovství světa, protože se nevešel na soupisku.

Druhým reprezentantem byl Tomáš Kůrka. Ten reprezentoval Českou republiku na LG Hockey Games pořádaných ve Stockholmu. Tam si ve třech zápasech připsal dva body. Trenéři reprezentace ho ale i přes to na další akci nepozvali.

Statistiky

                    Z    G    A     B     TM
Vladimír Sičák     10    0    3     3      6
Tomáš Kůrka         3    1    1     2      6

Reprezentace ČR "20"

Za juniorskou reprezentaci si v uplynulé sezóně zahráli hned čtyři hráči. Na mistrovství světa do Kanady se ale podíval pouze jeden z nich. Tím jediným hráčem byl Rudolf Červený, v šesti zápasech si připsal jednu přihrávku a Český tým nakonec skončil až na šestém místě.

Nejúspěšnějším hráčem bodově byl Radim Heřman, který si ve čtyřech zápasech připsal stejný počet bodů. Dále tuto kategorii reprezentovali ještě útočník juniorů Stanislav Polodna a obránce Martin Havran. Oba si připsali po třech startech.

Statistiky

                    Z    G    A     B    TM
Radim Heřman        4    2    2     4     6
Rudolf Červený     12    1    2     3     4
Stanislav Polodna   3    0    1     1     2
Martin Havran       3    0    0     0     4

Reprezentace ČR "18"

Reprezentaci osmnáctiletých reprezentovali v této sezóně dva hráči. Roman Horák a Radim Heřman. Oba se dostali i na mistrovství světa tohoto ročníku do Kanady, kde ale Český tým skončil až na šestém místě. Horák si na mistrovství světa připsal tři body (2+1) a Heřman dva (1+1).

Statistiky

                    Z    G    A     B    TM
Roman Horák        18    6    8    14    22
Radim Heřman       13    7    3    10    42

Reprezentace ČR "17"

Za sedmnáctku v uplynulé sezóně nastoupili dva hráči. Bohumuil Jank (viz foto) odehrál deset zápasů, ve kterých si připsal čtyři body. Svými výkony si dokonce málem řekl i o nominaci na mistrovství světa osmnáctiletých. Za sedmnáctku nastoupil ještě také první brankář českobudějovického dorostu Ondřej Bláha. Ten si zachytal v jednom utkání se Švýcary, ve kterém pustil čtyři branky.

Statistiky

                    Z    G    A     B    TM
Bohumil Jank       10    1    3     4    14
                    Z   OG      
Ondřej Bláha        1    4

Reprezentace ČR "16"

V dresu reprezentace šestnáctiletých se objevili dva útočníci českobudějovického dorostu. Nejproduktivnější hráč týmu Michal Švihálek a další útočník Lukáš Sedlák (viz foto). Sedlák odehrál za šestnáctku patnáct utkání, ve kterých si připsal slušných osm bodů. Švihálek odehrál devět utkání a připsal si čtyři body.

Statistiky

                   Z    G    A     B    TM
Lukáš Sedlák      15    5    3     8     8
Michal Švihálek    9    1    3     4     2
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....