Banes Motor České Budějovice
11.09.2002, Antonín Vansa

Cílem do nové sezony je hrát play-off

Přesně rok uplynul od úvodního zápasu loňského ročníku, kdy Jihočeši prohráli v T-Mobile aréně se Spartou 3:5. Pouhé dva dny před začátkem ročníku 2002/03, který Budějovičtí zahájí těžkým utkáním v Pardubicích, uspořádalo vedení týmu HC České Budějovice tiskovou konferenci, na které nastínilo cíle do nadcházející sezony.
Hned na začátku tiskové konference došlo ke slavnostnímu podepsání smluv s novými strategickými partnery českobudějovického celku - firmou Madeta a.s., zastupovanou ing. M. Teplým, a firmou KOH-I-NOOR Hardtmuth a.s., za kterou stvrdil spolupráci podpisem ing. V. Bříza.

Vedle Budějovického Budvaru a řady menších sponzorů tak napomohly řešit finanční situaci budějovického klubu, což nakonec potvrzuje i sám genrální manažer ing. Jaroslav Pařízek: "Náš rozpočet na letošní sezonu činí kolem 50 000 000 korun a bez pomoci sponzorů by bylo nemožné jej sestavit." Na dotaz novinářů prozradili zástupci velkých firem i výši svých sponzorských darů - Madeta a Budějovický Budvar kolem 3 milionů a KOH-I-NOOR kolem 2 000 000 korun. "Velkou finanční injekcí byly i peníze utržené za odchod Jirky Novotného a Laca Čierného. V neposlední řadě se na financích podílejí i diváci. Při průměrné návštěvě mezi 3500 a 4000 diváky, bychom měli náš vyrovnaný rozpočet pokrýt." prozrazuje Pařízek.

Jaroslav Pařízek nastínil i otázku zimního stadionu: "Na úvod musím říci, že již od zítřka trénují naši hokejisté na II. ledové ploše, což je samozřejmě nesmírně potěšující." Co se týče hlavní plochy, je již opatrnější. "Je známo, že první domácí utkání bychom měli sehrát v 8. kole proti Keramice Plzeň 4. října 2002. Předchozí domácí zápasy by se odložily, tak aby divák nepřišel o jediné utkání. Avšak nejedná se o závazný termín, jak jsem se z tisku dočetl. Je to datum, které na 90% procent platí, ale nikdy dopředu nevíme, co se může stát."

Generální manažer potvrdil, že se i nadále bude snažit o co nejlepší spolupráci s týmy IHC Písek a Vajgar Jindřichův Hradec. "Již loni byla naše spolupráce na velmi vysoké úrovni a já pevně věřím, že se nám ji podaří ještě více zkvalitnit." O jeho slovech svědčí i fakt, že Písek může počítat se čtyřmi, a Jindřichův Hradec s deseti hráči na hostování. "Za celek Písku budou od začátku sezony nastupovat Květoň, Tupý, D. Nedorost a Lála jun., Hradec se dočká dalších deseti hráčů. Mezi nimi i Josefa Kučery, Romana Horáka, Jana Žákovského atd." Přiznává, že by tak velice rád dopomohl Hradci zpět do druhé nejvyšší soutěže, k čemuž má dopomoci i uvolnění trenérů F. Jouna a F. Čecha, právě pro práci ve Vajgaru.

A jakou vizi tedy vlastně generální manažer má? "Velice rádi bychom navázali na ročníky, kdy jsme hráli v horním polovině tabulky a tým se dostával do play-off. Zároveň bychom rádi přilákali co nejvíce diváků. Víme, že když tým hrál dobře, chodilo do ochozů až 5000 lidí. Cíl je tedy jednoznačný - dostat se do play-off." Kroky jež by k tomu měly vést, proběhly už v letní přestávce. "Obranu jsme vyztužili dvojicí Babka-Gřegořek, do útoku jsme kromě juniorů získali navrátilce z U.S.A. Ondřeje a Filipa Turka." S dalšími posilami již nepočítá. Vyjímku tvoří obránce Kutlák, který s týmem přes léto trénoval, ale v sobotu odletěl na kemp do Bostonu. "Se Zdeňkem jsem domluven, že mi během dvou týdnů zavolá. Odvezl si s sebou kopii smlouvy a jen čekáme na jeho vyjádření. Jinak je tým kompletní a já myslím, že je to dobrý tým."

Podobně se vyjadřoval i trenér Jaroslav Liška. "V letní přestávce jsme odehráli 12 utkání - z toho šest vyhráli, jeden remizovali a pětkrát jsme z ledu odešli poraženi. Z těchto utkání jsem si odnesl poznatek, že defenziva bude velice silným článkem. Bohužel zatím předčuje ofenzívu, protože vyjma posledního zápasu s Plzní, kdy jsme vstřelili šest branek, jsme moc gólů nedávali." Strach nemá ani z těžkého startu, kdy jeho svěřenci pětkrát nastoupí venku. "Hráči na to byli připravováni, že si doma dlouho nezahrají. Uzpůsobili jsme tomu i přípravu, ale nemáme se čeho bát, vždyť i přípravné zápasy jsme odehráli všechny venku." završuje Liška.

Jeho slova se mohou potvrdit už v pátečním zápase v Pardubicích...

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....