Banes Motor České Budějovice
08.04.2009, Miroslav Mayer

Mistrovství světa ”18” odstartovalo

Č. B u d ě j o v i c e - Duelem proti Švédsku vstoupili čeští hokejisté do MS osmnáctiletých v USA. V základní skupině se postupně utkají se Švýcarskem, Kanadou a Německem. Ve druhé skupině na sebe narazí Rusko, USA, Finsko, Slovensko a Norsko. Do semifinále postupují přímo jen první mužstva z každé skupiny. Z českobudějovických hráčů jsou v našem výběru Roman Horák, Radim Heřman a Robin Soudek, který nastupuje za Edmonton ve WHL.
Výběr České republiky do osmnácti let se dnes přesunul do dějiště mistrovství světa, kde se ve skupině utká se Švédskem, Švýcarskem, Německem a Kanadou. Druhou skupinu tvoří Rusko, USA, Finsko, Slovensko a Norsko. Nejlepší týmy z každé skupiny postoupí do semifinále, druhé a třetí výběry se utkají ve čtvrtfinále. Dvě nejhorší mužstva z každé skupiny budou bojovat o záchranu. V našem výběru se objevují hned tři českobudějovičtí hráči. Roman Horák (vlevo) a Radim Heřman (vpravo), hrající převážně za juniory HC České Budějovice a Robin Soudek, který ale sezónu strávil v dresu Edmonton Oil Kings v juniorské WHL. Všichni tři by v týmu měli hrát jednu z hlavních rolí. Z výběru navíc na poslední chvíli vypadl další hráč českobudějovické juniorky Bohumil Jank.

Nominace ČR "18"

Brankáři:
Filip Novotný (Sparta Praha), Marek Mazanec (Plzeň), Petr Mrázek (Vítkovice).

Obránci:
Daniel Růžička, Jakub Jeřábek, Ondřej Doležal (všichni Plzeň), Daniel Krejčí (Slavia Praha), Adam Polášek (Vítkovice), Oldřich Horák (Zlín), Daniel Hora (Litvínov), David Musil (Jihlava).

Útočníci:
Andrej Nestrašil (Vicoriaville, QMJHL), Robin Soudek (Edmonton, WHL), Michal Hlinka (Chicoutimi, QMJHL), Tomáš Rachůnek (Sault Ste. Marie, OHL), Petr Straka, Jakub Culek (oba Plzeň), Michal Poletín (Slavia Praha), Roman Horák, Radim Heřman (oba Č. Budějovice), Ondřej Palát, Petr Kolouch (oba Vítkovice), David Tůma (Sparta Praha), Ondřej Havlíček (Ústí n. L.), Antonín Honejsek (Zlín), Jakub Orsava (Třinec).

Trenéři: Marek Sýkora a František Musil.

Program ČR "18"

 9.4.  Česká republika - Švédsko    (Moorhead) - 0:7
10.4.  Česká republika - Švýcarsko  (Moorhead) - 6:2
12.4.  Česká republika - Německo    (Moorhead) - on-line
13.4.  Česká republika - Kanada     (Fargo)    - on-line

Historie MS "18" a hráči ČB

2009:     ?    (USA)       - Horák, Heřman, Soudek
2008: postup ze skupiny B  - Horák, Ježek
2007: 9. místo (Finsko)    - Červený
2006: 3. místo (Švédsko)   - Kovář
2005: 4. místo (ČR)        - Hanzal, Kuchejda, Salák, Černý
2004: 3. místo (Bělorusko) - Mertl
2003: 6. místo (Rusko)     - Macháček, Vomela
2002: 3. místo (Slovensko) - Barinka, Michálek
2001: 4. místo (Finsko)    - Michálek, Škoda, Řehoř
Všechny utkání můžete sledovat on-line na www.onlajny.cz.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....