Banes Motor České Budějovice
03.09.2002, Václav Rybáček

Zástupci města a klubu se dohodli

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Pondělní schůzka zástupců města České Budějovice a místního hokejového klubu dospěla k pro obě strany uspokojivému závěru. Místo původního "listopadového" řešení bylo první domácí vystoupení jihočeských hokejistů naplánováno na 4. října 2002, tedy stejně jako v loňském roce v prvním zápase ve své hale přivítají Jihočeši hokejisty Plzně. Poprvé tedy do Budvar Arény budou moci fanoušci vkročit pravděpodobně v osmém extraligovém kole.

Ve velmi optimistické variantě by mohli Jihočeši nastoupit již k domácímu duelu proti Třinci, které se podle původních plánů má uskutečnit 27. září v Budvar Aréně. Vedení jihočeského klubu však určitě nechce opakovat loňský model, kdy mužstvo sehrálo část domácích zápasů na ledě v Táboře. Cílem je dohodnout se představiteli klubů, které mají Budějovičtí v problémovém období doma přivítat, na případné změně pořadatelství. Fanoušci Jihočechů by tak o žádný domácí zápas ochuzeni být neměli.

Při obnově zaplavené haly dostávají kabiny extraligových hokejistů přednost. Snahou je samozřejmě vše maximálně urychlit a konečně dopřát jihočeským fanouškům užít si extraligový hokej v hojném počtu v nově zrekonstruované Budvar Aréně, která by měla být ozdobou mezi hokejovými stánky v České republice. Nejpozdějším termínem jejího zprovoznění neustále zůstává konec listopadu.

Hokejisté se nyní připravují v Jindřichově Hradci. Jakmile však bude zprovozněna malá ledová plocha, začnou se na extraligu připravovat právě zde. Do azylu zamířila také mládežnická družstva, junioři do Strakonic a dorostenci do Tábora.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....