Banes Motor České Budějovice
02.01.2009, Radek Papáček

Kouč Ernest Bokroš byl odvolán, u týmu skončil!

Č. B u d ě j o v i c e - Bezprostředně po prohraném utkání s Mladou Boleslaví vedení klubu HC Mountfield oznámilo rozhodnutí o odvolání Ernesta Bokroše z pozice hlavní trenéra A-mužstva. Vedením týmu byl prozatímně pověřen dosavadní asistent trenéra Jan Tlačil. Jméno nového hlavního kouče bude známo po zasedání klubového představenstva a majitele klubu, které se uskuteční v úterý 6. ledna.

O odvolání Ernesta Bokroše informoval Ing. Zdeněk Blažek, předseda představenstva HC Mountfield. „Z rozhodnutí představenstva bych chtěl oznámit, že po jeho dohodě s majitelem klubu společností Mountfield došlo k rozhodnutí, že k dnešnímu dni u prvního týmu končí pan Ernest Bokroš jako hlavní trenér,“ uvedl Zdeněk Blažek po skončení pátečního utkání s Mladou Boleslaví, ve kterém tým HC MOUNTFIELD poslednímu týmu tabulky podlehl 2:4.

„Pověřen vedením mužstva do 6. ledna, kdy zasedne klubové představenstvo, je pan Jan Tlačil. O tom, jak se bude složení trenérské dvojice řešit dál, budeme víc vědět po rozhodnutí představenstva,“ řekl dále Blažek. Jan Tlačil, dosavadní asistent Ernesta Bokroše, českobudějovické mužstvo povede spolu se stávajícím členem realizačního týmu Ladislavem Gulou, trenérem brankářů.

„Odvolání Ernesta Bokroše je na základě špatných výsledků mužstva,“ uvedl František Joun, generální manažer klubu. „Chtěl bych říct jen tolik, že to samozřejmě nebyl jen zápas s Mladou Boleslaví, ale všichni dobře víme, že sezona nebyla úplně ideální. Zápasů, kdy byla situace k řešení, bylo více. Jak majitelé klubu, tak představenstvo pana Bokroše minimálně třikrát hodně podrželi. Ale nyní situace už došla do takové fáze, kdy rozhodnutí muselo nastat,“ doplnil Zdeněk Blažek.

Předseda představenstva Zdeněk Blažek vyloučil jakékoliv další pokračování slovenského kouče v českobudějovickém klubu. „Pan Ernest Bokroš v klubu končí. Jeho smlouva je sice samozřejmě platná, ale jedná se o standardní smlouvu, která má i svůj standardní konec,“ komentoval dále situaci ohledně odvolání Ernesta Bokroše z postu hlavního kouče Zdeněk Blažek.

„Výsledky prvního týmu nebyly ideální, ale my jsme pořád věřili a i jsme to dali dostatečně najevo, že mužstvo se nějakým způsobem zvedne. Chceme však sezonu dotáhnout tam, kde chceme být. A to znamená do play off. Toto řešení přišlo ve chvíli, kdy si myslíme, že kdyby nenastalo, účast ve vyřazovacích bojích by mohla být ohrožena,“ řekl předseda představenstva HC MOUNTFIELD.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....