Banes Motor České Budějovice
21.12.2008, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: junioři a dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - Tento víkend skončilo poslední dvojkolo juniorské a dorosteneckých soutěží v roce 2008. Pro českobudějovické týmy nebylo bohužel příliš úspěšné. Junioři vybojovali se slabšími soupeři pouze jedno vítězství, dorost A nedokázal zvítězit ani v jednom utkání. Vítězný prapor držel pouze dorost B, který obě svá domácí utkání vyhrál. Hráčem víkendu se po delší době stává nadějný junior Roman Horák, který získal čtyři body (3+1).

Junioři

Páteční utkání doma s Kladnem juniorům výsledkově vyšlo. Hosté se překvapivě ujali vedení, ale pak se již aktivity chopili domácí hokejisté. Ještě trochu jim zatrnulo ve druhé třetině, kdy hosté snížili na 4:3, ale nakonec si již vítězství nedali vzít. Střelecká podívaná skončila výhrou favorizovaného domácího celku 7:4. V utkání zaznamenal dva body i útočník Ondřej Ťoupal.

Střílení branek se nejspíše českobudějovickým juniorům zalíbilo a tak i sobotní utkání mělo vysoké skóre. Až do stavu 4:3 českobudějovičtí vždy o branku vedli. Pak se ovšem ve třetí třetině domácí Chomutov vzpamatoval a utkání otočil na 5:4. Za dvě třetiny, kdy byli jasně lepší, nestihli českobudějovičtí svoji převahu zúročit větším než jednobrankovým náskokem a to se jim vymstilo. Dostat devět branek ve dvou zápasech se slabšími mužstvy není dobrá vizitka mužstva. V tabulce se to projevilo pádem na páté místo při stejném počtu bodů jako třetí a šesté mužstvo.

Tabulku juniorů naleznete ZDE!

Dorost A

V pátek se dorost A představil na ledě Slavie Praha. Domácí byli v utkání favority a svoji úlohu splnili. Sice se Adamu Přibylovi podařilo vyrovnat na 1:1, ale Slavie ještě v téže minutě opět odskočila a utkání dotáhla do vítězného konce 3:1.

V sobotu doma přivítali dorostenci hráče HC Kladno a určitě chtěli napodobit páteční výsledek juniorů. To se jim bohužel nepodařilo. Po vyrovnané první třetině dokázalo Kladno vstřelit ve druhé třetině dvě branky a výsledek si zkušeně pohlídalo. Nakonec tedy Kladno zvítězilo 2:0. Za to, že se nesmírně produktivní hráči Kladna příliš brankově neprosadili může skvělý výkon brankáře Ondřeje Bláhy. Tento hráč jako jeden z mála domácích snese vysoké měřítko hodnocení. Zdá se, že v Českých Budějovicích vyrůstá další výborný brankář. Dvě porážky zapříčinily pokles v tabulce na třináctou příčku se stejným počtem bodů, jako čtrnáctý Havlíčkův Brod. Střelecká bilance jednoho gólu na dva zápasy hovoří jasně o problémech v útočné činnosti. Domácím citelně chybí Michal Švihálek a ostatní hráči jej neumí bodově zastoupit.

Tabulku dorostu A naleznete ZDE!

Dorost B

I po tomto dvojkole zůstane dorost B na čele ve své skupině. V pátek na domácím ledě svedl nečekanou bitvu s mužstvem Pelhřimova. Hosté dokonce vedli 3:2, ale domácí dokázali zabojovat a rozhodující branku vstřelil v poslední minutě Niko Veselý a zajistil tak svému týmu plný počet bodů za vítězstcví 4:3.

V nedělním utkání do Českých Budějovic přijel poslední tým tabulky Jindřichův Hradec. Utkání nebylo pro domácí jednoduché. Hosté se nechtějí spokojit s posledním místem a snaží se co nejvíce mužstvo posílit. Přesto domácí zabojovali a zvítězili 4:2.

Tabulku dorostu B naleznete ZDE!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....