Banes Motor České Budějovice
15.12.2008, Josef Bláha

HC MOUNTFIELD jede před pauzou do Prahy

Č. B u d ě j o v i c e - V dohrávce 27. kola zavítá HC MOUNTFIELD na led pražské Slavie. Mužstvo, které začalo sezonu sérií osmi vyhraných utkání je nyní v krizi. Naopak České Budějovice v posledních utkáních získávají pravidelně body a daří se jim. Teď je čeká náročný duel v Praze. Hosté boudou bojovat o to, aby navázali na kvalitní výkony z posledních kol. Slavia se naopak potřebuje chytit. Utkání začíná v 18.15.

O soupeři – HC Slavia Praha

Slávisté vstoupili do sezony bez mistrovské kocoviny. Po zisku totiž často mužstvo podcení úvod následujícího ročníku a těžko se dostává do formy. Tohohle se Pražané vyvarovali. Prvních osm duelů svěřenci kouče Růžičky vyhráli. Poprvé našli přemožitele až v devátém kole, když je porazil Litvínov.

Sezona pro Pražany začala ideálně, ale v posledních utkáních nemají sebemenší důvod k radosti. Slávisté vypadli nešťastně z Ligy mistrů a i v extralize prohrávají jeden zápas za druhým. Z posledních deseti utkání uspěli jen dvakrát a propadli se tabulkou až na osmé místo. Důvodem bylo i to, že z této série hráli hned devět utkání venku. Teď se opět vrací ke klasickému modelu.

Z tábora HC MOUNTFIELD

HC MOUNTFIELD se po slabém vstupu do sezony dostává stále výš. Svěřencům trenéra Bokroše se povedlo vyhrát posledních sedm domácích duelů. „Potřebujeme kromě toho vozit i body z venku,“ tvrdil před časem Ernest Bokroš. To se teď částečně daří, ale výhry v Boleslavi a ve Znojmě vykompenzovaly porážky z Liberce a Plzně. V neděli zvítězili Jihočeši na vlastním ledě nad Kladnem 4:1. „Těší nás, že jsme potvrdili sérii vydařených utkání na domácím ledě,“ hodnotil zápas Bokroš. „Chtěli jsme překonat čtyřicetibodovou hranici, což nás stále drží v boji o play off,“ dodal.

Klíčovým momentem byla 25 minuta, v níž během čtrnácti vteřin HC MOUNTFIELD dvakrát skóroval. Nejprve Duda a potom Melichárek. Do té doby působili domácí nervózním dojmem. „Za stavu 2:0 se už ale hráči uklidnili a byli aktivní. Více si dovolili a z toho pramenila naše převaha,“ řekl Bokroš. Teď se budou jeho svěřenci snažit navázat na získané body duelem na Slavii. „Pro nás je každý zápas hrozně důležitý. Máme pořád velikou ztrátu kvůli špatnému vstupu do sezony. Musíme se pokusit bodovat v každém utkání venku a doma k tomu vyhrávat,“ vysvětlil trenér.

Utkání HC Slavia Praha – HC MOUNTFIELD začne v pondělí v 18.15 hodin. Po utkání následuje devítidenní reprezentační pauza.

Pár zajímavostí

- Senzační nájezdy. Už v osmi případech v této extraligové sezoně Slavia rozhodovala své duely v penaltovém dramatu. V plných šesti případech byli Růžičkovici svěřenci úspěšní. Pravidelně se prosazuje Jaroslav Bednář, téměř bezchybný zakončovatel nájezdů.

- Zatím 0:2. Vzájemné duely v této sezoně hovoří ve prospěch slávistů. Hned v prvním kole vyhráli Pražané na jihu Čech 3:2, když otočili duel ve svůj prospěch ve třemi góly ve druhé třetině. HC MOUNTFIELD přitom vedl 2:0 a byl lepším celkem, ale nakonec prohrál. Ve druhém případě doma vyhrála Slavia 2:1 na penalty.

- Konečně doma. Z posledních deseti duelů odehráli slávisté na vlastním ledě jediný. V něm prohráli se Znojmem 2:3 na samostatné nájezdy. Z těchto posledních deseti duelů vyhráli slávisté pouze dva. I proto klesli tabulkou až na osmé místo.

- Vyhrají konečně? Hokejisté Budějovic se zatím v základní části nikdy neradovali z plného bodového zisku v největší české hokejové hale. Ze sedmi pokusů čtyřikrát prohráli a třikrát dovedli utkání k penaltovému rozuzlení. V něm byli lepší jen jedinkrát, a to 23. ledna 2007 v rámci 44. extraligového kola.

Statistiky

27. kolo
HC MOUNTFIELD

HC SLAVIA PRAHA
12.
Umístění v tabulce
8.
31 - 11/3/2/15
82:86/ 41
Statistiky v sezoně
31 – 11/7/3/10
89:86/ 50
1:0 Vítkovice (D) (V)
3:2 Znojmo (V)
5:1 Litvínov (D)
2:3 Plzeň (V)
4:1 Kladno (D)
Aktuální série
3:4 Pardubice (V)
3:1 Mladá Boleslav (V)
3:2sn Sparta Praha (V)
3:6 Vítkovice (V)
3:5 Karlovy Vary (V)
Tomáš Kůrka
22 (12+10)
Nejproduktivnější hráč
v sezoně
Jaroslav Bednář
29 (11+18)
T. Kůrka, I. Huml (12)
Nejlepší střelec v sezoně
David Hruška (19)
Tomáš Kůrka (10)
Nejlepší nahrávač v sezoně
Jaroslav Bednář(18)
Milan Toman
14 (5+9)
Nejproduktivnější obránce
v sezoně
Petr Kadlec
15 (2+13)
Vladimír Sičák (+7)
Ondřej Veselý (-7)
+/- bodování v sezoně
Jaroslav Bednář (+9)
David Hruška (-5)

Poznámka: V kolonce statistik jsou údaje řazeny v tomto pořadí: zápasy - výhry / výhry v prodloužení / prohry v prodloužení / prohry - skóre / body.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....