Banes Motor České Budějovice
14.12.2008, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: junioři a dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - Předposlední dvojkolo juniorské a dorosteneckých soutěží přineslo všem týmům body. Všechna českobudějovická mužstva bodovala na domácím ledě. Junioři navíc přivezli bod z Plzně a dorost B vyhrál v Nymburku. Hráčem víkendu se stává Adam Přibyl z extraligového dorostu, který zaznamenal čtyři body (2+2).

Junioři

Junioři po dvou porážkách v pátek doma se Slavií Praha zabrali a dokázali zvítězit 3:1. Po většinu utkání byli lepším týmem a nezastavilo je ani vedení soupeře 1:0. V prvních dvou třetinách však neproměnili mnoho vyložených šancí, které je mohly na konci mrzet. Vzláště tyč slávistického útočníka Kachlíka mohla stav utkání snadno změnit. V utkání byli nejaktivnější hráči Roman Horák a Stanislav Polodna. Svým výkonem mužstvo podržel i brankář Tomáš Klestil (viz foto).

V sobotu zajížděli junioři do Plzně. Ta není zvyklá doma ztrácet body. Utkání nezačalo pro českobudějovické dobře a brzo prohrávali 0:2. Pak nastal velký obrat na 2:3. Plzeň dokázala vyrovnat a nakonec skončilo utkání v základní hrací době nerozhodně 3:3. V prodloužení měli více štěstí plzenští hráči, kteří nakonec zvítězili 4:3pp. Přesto je bod úspěchem. Nejaktivnějším hráčem v českobudějovickém dresu byl Stanislav Polodna, autor dvou gólých přihrávek.

Tabulku juniorů naleznete ZDE!

Dorost A

V pátek na libereckém ledě nechali českobudějovičtí hráči všechny body. Sehráli utkání velice špatně a zaslouženě prohráli 3:1. Dokázali sice v první třetině vyrovnat na 1:1, ale to bylo z jejich strany vše. Pochvalu za výkon v utkání zaslouží hlavně tradičně kvalitní výkon brankáře Ondřeje Bláhy, který si nemůže rozhodně ztěžovat na nedostatek práce.

V sobotu na domácím ledě si byli dorostenci vědomi toho, že musí vybojovat body do vyrovnané tabulky. Mladá Boleslav však bojovala srdnatě a v utkání vedla 1:2. Domácí se nezalekli a utkání otočili na 4:2. Hosté dokázali ve čtyřminutovém power-play snížit na 4:3, ale vyrovnat se jim již nepovedlo. V utkání dva hráči zaznamenali tři body Jan Trummer a Adam Přibyl.

Tabulku dorostu A naleznete ZDE!

Dorost B

Lídr soutěže ligy dorostu hostil v pátek na domácím ledě Benátky nad Jizerou. Bylo k vidění kvalitní a dramatické utkání. V závěru domácí vedli 2:1 a směřovali k dalšímu vítězství, ale hostům se vydařila power-play. Domácí dvakrát zahráli puk na zákázané uvolnění a hosté dokázali vyrovnat. Utkání tedy skončilo zaslouženou remízou 2:2.

V nedělním utkání zajížděl dorost B do Nymburka a zde je čekal opět velmi kvalitní a vyrovnaný zápas. Nakonec po velkém boji odváží českobudějovičtí domů vítězství 2:1. Oba českobudějovické góly vstřelil Eddie Turek.

Tabulku dorostu B naleznete ZDE!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....