Banes Motor České Budějovice
09.12.2008, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: junioři a dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - Juniorské a dorostenecké extraligové mužstvo sehrála během čtyř dnů tři zápasy. Obě mužstva oslavila pouze jedno vítězství a to vždy na domácím ledě. Junioři letos poprvé nezískala ve dvou zápasech po sobě ani bod. Jedině ligový dorost zvítězil v obou zápasech víkendu a dál vede tabulku. Hráčem víkendu je Ivo Šindler z ligového dorostu, který ve dvou zápasech zaznamenal čtyři body (3+1).

Junioři

V pátek měli junioři výhodu domácího prostředí v zápase s Mladou Boleslaví. Byl to souboj sousedů z tabulky o třetí místo. Domácí nezačali zrovna nejlépe a prohrávali již 0:2. Pak se ovšem vzpamatovali a hlavně zásluhou Josefa Rezka, který svým výkonem strhl ostatní, se podařilo utkání dokonale otočit a vyhrát 6:2 . Ve třetí třetině domácí využili téměř vše co se dalo.

Sobotní zápas v Karlových Varech mohl být menší odvetou za loňské vyřazení v play-off. Ta se ovšem vůbec nepovedla. Mužstvo pokračovalo ve svých houpačkových výkonech a tudíž po domácí výhře byla na řadě prohra. Ferebauer sice dokázal ještě snížit na 2:1 a dát mužstvu naději, ale více toho soupeř nepovolil. Konečný výsledek je 7:2 pro Karlovy Vary.

Pondělní zápas v Pardubicích junioři začali dobře. První třetinu dokonce vyhráli 1:0. Pak už dávali branky pouze domácí a konečný výsledek 2:1 pro Pardubice znamená, že junioři ve dvou zápasech po sobě nezískali ani bod. V tabulce si drží stále čtvrté místo, ale soupeři se již dotahují.

Tabulku juniorů naleznete ZDE!

Dorost A

Páteční zápas v Plzni byl pro dorostence trochu nešťastný. Devět minut před koncem vyrovnával Jakub Babka (viz foto) na 2:2 a vypadalo to na úspěšný zápas. To se ovšem domácím nelíbilo a třemi góly obrátili skóre zápasu ve svůj prospěch. Přesto byli trenéři s výkonem mužstva až na výsledek spokojeni. Konečný výsledek je 5:2 pro Plzeň.

Vše napravili dorostenci v sobotním zápase na domácím ledě s Chomutovem. Utkání měli od počátku jasně ve svých rukou a nerozhodilo je ani snížení na 3:1. Konečný výsledek 5:1. Tři asistence v zápase zaznamenal Michal Švihálek.

S Karlovými Vary dorostenci na začátku poslední třetiny vstřelili dvě branky a vedli tak 2:1. S týmem to vypadalo dobře. Hosté se ovšem vzpamatovali a zápas otočili na 2:4 . V tabulce si dorostenci drží jedenáctou pozici.

Tabulku dorostu A naleznete ZDE!

Dorost B

V pátek si na domácím ledě celkem bez větších problémů poradil ligový dorost s Kobrou Praha. Celý zápas mělo mužstvo pod kontrolou a nakonec se dočkalo vítězství 6:1 . Třemi gólovými asistencemi se blýskl Martin Vlach.

Dorost B v neděli zajížděl na pardubický led, kde v prvním zápase prohrál. Tentokrát se mu odveta vydařila na výbornou. Obrana i brankář byli bezchybní a útočníci dokázali své šance proměnit. Domů jelo mužstvo s výhrou 4:0. Nulu vychytal brankář Radek Podskalský (viz foto).

Tabulku dorostu B naleznete ZDE!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....