Banes Motor České Budějovice
02.12.2008, Miroslav Mayer

Další zápasy juniorů a dorostů

Č. B u d ě j o v i c e – Tentokrát si juniorská a dorostenecká mužstva šáhnou až na dno svých sil. Extraligové celky čeká totiž porce tří zápasů během čtyř dnů. Ukáže se, kdo má kvalitně natrénováno. Všechny celky se představí alespoň v jednom utkání na domácím ledě. Nejlépe na tom bude dorost A, který se doma představí hned dvakrát. Soupeři tentokrát budou velice kvalitní a získat body bude velice obtížné.

Junioři

Junioři zahájí svojí „Českou“ část soutěže v pátek na domácím ledě s Mladou Boleslaví. Ta je v tabulce o jedno místo a dva body před českobudějovickými juniory. Bude to tedy souboj sousedů z tabulky. Mladá Boleslav je na soupeřových hřištích třetí nejúspěšnější celek, když získala již dvacet šest bodů. V posledním kole vyhrála Boleslav v Porubě 4:1. Nejaktivnějším hráčem je Adam Kotrla se třiceti šesti body (16+20). Zápas začíná v pátek v 17,30 na první ledové ploše Budvar Arény.

Hned druhý den cestují junioři na led úřadujícího mistra Karlových Varů. Ti jsou zatím na hranici postupu do play-off na sedmnáctém místě se třiceti čtyřmi body, z toho doma jich získali dvacet dva. V posledním kole prohráli Karlovy Vary v Brně 2:0. Nejaktivnějším hráčem je Tomáš Rohan s dvaceti sedmi body (14+13). Vary loni vyřadili českobudějovické juniory v prvním kole play-off. Od té doby se mužstva ještě soutěžně nestřetla. Na tahu jsou tedy junioři HC České Budějovice.

Po dni odpočinku se k dalšímu zápasu junioři rozjedou do Pardubic. Ti na tom v tabulce také nejsou nejlépe. Drží poslední postupovou příčku do play-off s třiceti jedním bodem. Ani doma se jim příliš nedaří, když získali pouhých sedmnáct bodů. Ovšem pokud chtějí do play-off nezbývá jim, než vyhrávat domácí zápasy. V posledním kole prohráli Pardubice ve Vítkovicích 7:2. Nejaktivnějším hráčem týmu je Jan Buchtela s dvaceti čtyřmi body (14+10). Předpokladem úspěchu českobudějovických juniorů v těchto zápasech je udržení vysoké formy ve všech zápasech a vyvarování se výpadků, které mužstvo v poslední době provázejí.

      
Postavení v tabulce:
Pořadí   Klub        Z  V  VP  PP  P  Skóre Body 
  3. Ml. Boleslav   26 14   5   1  6 111:78  53     
  4. Č.Budějovice   26 15   1   4  6  97:67  51      
 17. K. Vary        26  9   1   5 11  78:72  34
 18. Pardubice      26  7   4   2 13  69:87  31

Dorost A

V pátek se dorostenci představí na plzeňském ledě. Plzeň si zatím také nevede příliš dobře. V tabulce je sice výše než HC České Budějovice, ale získala pouze o pět bodů více. Doma patří Plzeň dokonce do poloviny tabulky, když získala pouhých dvacet čtyři bodů. V posledním kole porazila Plzeň doma Zlín 2:1pp. Nejaktivnějším hráčem Plzně je Tomáš Pacanda s dvaceti pěti body(16+9).

V sobotu si dorostenci užijí výhody domácího ledu. Soupeřem jim bude mužstvo Chomutova. To se nachází v tabulce na čtrnáctém místě s třiceti třemi body. Ze hřišť soupeřů přivezl Chomutov o bod více než českobudějovičtí, tedy třináct. V posledním zápase porazil Chomutov doma Havířov 3:2pp. Nejaktivnějším hráčem Chomutova je Filip Hanták se třiceti body (18+12). Utkání začíná v sobotu v tradičním čase 12.30 na první ledové ploše Budvar Arény.

Hned v pondělí přivítají českobudějovičtí dorostenci na svém ledě Karlovy Vary. Těm zatím patří osmá příčka se čtyřiceti devíti body. Daří se jim i na hřištích soupeřů, když získali celkem dvacet dva bodů. V posledním kole porazili Vary doma Vsetím 3:1. Nejaktivnějším hráčem týmu je Martin Frk s dvaceti osmi body (19+9). Utkání začíná v pondělí od 17,30 na první ledové ploše Budvar Arény. Z obou domácích zápasů mohou dorostenci vybojovat vítězství a tím se přiblížit k účasti v play-off.

      
Postavení v tabulce:
Pořadí   Klub        Z  V  VP  PP  P  Skóre Body
  8. K. Vary       26 14   2   3  7  88:77  49
  9. Plzeň         26 13   2   2  9  83:78  45 
 11. Č.Budějovice  26 11   2   3 10  79:68  40      
 14. Chomutov      26  8   3   3 12  70:80  33

Dorost B

Lídr 1. ligy dorostu přivítá na svém ledě mužstvo Kobra Praha. To je v tabulce na osmém místě se čtrnácti body. Venku jich získalo sedm. V prvním střetnutí v Českých Budějovicích skončil souboj remízou 2:2 a na Kobře vítězstvím HC České Budějovice 8:1. V posledním kole Kobra porazila doma Nymburk 5:1. Utkání začíná v pátek od 18,00 na druhé ledové ploše Budvar Arény.

V neděli se ligoví dorostenci utkají s Pardubicemi. Ty jsou v tabulce na třetím místě se ztrátou pouhých tří bodů. V prvním zápase prohráli českobudějovičtí v Pardubicích 5:3. Doma jim odveta vyšla dokonale, když vyhráli 8:4. Toto utkání bude každopádně velice těžké a důležité pro další vývoj v tabulce. Pokud českobudějovičtí získají plný počet bodů, upevní své postavení v tabulce. V posledním kole porazili Pardubice B doma Benátky nad Jizerou těsně 2:1. Doma zatím Pardubice ztratili pouze dva body.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....