Banes Motor České Budějovice
30.11.2008, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: juniorka a dorosty

Č. B u d ě j o v i c e - Uplynulá dvě kola juniorských a dorosteneckých soutěží byla pro mužstva HC České Budějovice úspěšná. Junioři vezou z Moravy jedno vítězství, dorost A dokázal doma obě svá utkání bez potíží vyhrát a dorost B si upevnil své první místo v tabulce remízou a výhrou. Mužstvem víkendu je dorost A, který získal na domácím ledě šest bodů. Hráčem víkendu je Eddie Turek(viz foto), který bodoval v obou zápasech dorostu B a získal celkem čtyři body (3+1).

Junioři

V Havířově se českobudějovickým juniorům podařilo získal tři body za vítězství 4:2. Po dvou vyrovnaných třetinách se v poslední třetině přeci jen ukázala zkušenost mužstva a tabulkové postavení.

V sobotu v Třinci to už tak radostné nebylo. Domácí se do českobudějovických juniorů zakousli a přestali až za stavu 5:0. To byla teprve dvacátá pátá minuta zápasu. Pak se teprve probudili i hosté a snížili alespoň tento nepříznivý stav na přijatelný výsledek 5:2. Zdá se, že junioři opět pokračují ve své sérii jednoho skvělého zápasu a druhého propadáku. Tato série jim již trvá trochu déle a zatím se na ně v tabulce dotahují soupeři. Pátý Litvínov má již stejně bodů. Nikdo z hráčů nedal za oba zápasy více než jeden gól. Jedním gólem přispěl týmu i Lukáš Sumerauer(viz foto), který dal již svoji třetí branku v této sezóně.

Tabulku juniorů naleznete ZDE!

Dorost A


Dorost A se ukázal jako bojovné mužstvo, které umí zabrat a vybojovat vítězné zápasy. V pátek si poradil s Jihlavou 3:1. Českobudějovičtí šli do vedení 2:0 a ani snížení jihlavských je nezastavilo v cestě za vítězstvím. Výborný výkon podal již tradičně brankář Ondřej Bláha a autor dvou branek Daniel Babka(viz foto).

V sobotu byl průběh utkání s Kometou trochu jiný než v pátek. Hosté se totiž ujali vedení. Domácí to nijak nedeprimovalo a dokázali utkání otočit a dotáhnou do vítězného konce. Hostující trenér se na své mužstvo velmi zlobil za nedisciplinovanost ke konci zápasu, která Kometě prakticky znemožnila závěrečný nápor a tak domácí zápas vyhráli 4:2. Hráčem zápasu byl znovuobjevený střelec Lukáš Sedlák(viz foto). Snad tomuto hráči vydrží střelecká forma i do dalších zápasů a nebude mezi jeho parádními výkony taková časová mezera, jako tomu bylo nyní. Každopádně se zdá, že útok Sedlák, Přibyl, Babka začíná mít značnou údernou sílu a to je pro další zápasu dorostu A dobré znamení.

Tabulku dorostu A naleznete ZDE!

Dorost B

Dorost B sehrál v pátek souboj o první místo v tabulce s druhým Kolínem. Po většinu utkání měli českobudějovičtí navrch. Bohužel tentokrát se jim nedařilo svoje šance proměňovat. Hráčům tentokrát chyběl větší důraz v brankovišti a přesnější střelba. Kolínští se po jediné chybě domácích ujali vedení a českobudějovičtí v poslední třetině dokázali pouze vyrovnat. Přesto bylo k vidění velmi kvalitní utkání, kterému chybělo pouze více branek. Konečný výsledek 1:1 udržuje mužstvo HC České Budějovice na prvním místě v tabulce.

V neděli na ledě poslední Příbrami si českobudějovičtí s chutí zastříleli. O vítězi bylo rozhodnuto už po první třetině. I přes vysoké vítězství 11:3 se střelecky prosadilo více hráčů z kádru B týmu dorostu. Kromě Eddího Turka zaznamenali tři body v obou zápasech ještě Martin Vlach a Niko Veselý.

Tabulku dorostu B naleznete ZDE!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....