Banes Motor České Budějovice
27.11.2008, Josef Bláha

Už zase zkusím kličky, říká Tomáš Kůrka

Č. B u d ě j o v i c e – Po sérii tří vítězství hokejisté HC MOUNTFIELD prohráli v Liberci. V těsném utkání podlehly České Budějovice soupeři o jednu branku 2:3. Rozhodující gól vstřelil ve 49. minutě Pletka. Úvod duelu byl ovlivněn pozdním příjezdem hostujícího týmu. „V Praze byla nějaká bouračka. Jeli jsme přes město snad tři a půl hodiny,“ řekl českobudějovický útočník Tomáš Kůrka.

Co se dělo v autobuse, když jste tušili, že nestihnete cestu podle plánu?
Byli jsme trochu nervózní. Všechno řešil vedoucí týmu pan Plánička. Nakonec jsme dorazili s velkým zpožděním. Domácí nám umožnili jít na rozbruslení až patnáct minut před plánovaným začátkem, a to jsme pomalu neabsolvovali žádnou rozcvičku.

Soupeř vám vyhověl?
Ano. Nakonec se začalo s dvacetiminutovým zpožděním. Aspoň jsme stihli při rozbruslení všechno jako když se hraje přesně na čas.“

První třetinu jste prohráli o dva góly. Měl na to pozdní začátek vliv?
Trochu ano. Hlavně jsme hráli na čtyři útoky a těžko jsme se kvůli tomu zpoždění dostávali do tempa. I to byl jeden z důvodů, proč jsme nakonec prohráli.

Vy jste se dostal ve druhé třetině do samostatného úniku, ale gól jste nedal. Proč?
Vypíchl jsem puk obráncům na modré čáře a ujel do brejku. Chtěl jsem střílet jako vždycky kolem vyrážečky, ale trefil jsem to do ní. Moc jsem puk zvednul.

Vzhledem k tomu, že se vám nedařilo, jste přestal zkoušet při zakončení kličky. Už to zase změníte zpět?
V rozstřelu proti Varům jsem dal druhý gól kličkou zakončenou mezi nohy. Dal jsem v posledních utkáních i pár gólů ze hry, takže se střelecky cítím trochu lépe. Začnu asi zase zkoušet kličky i při hře. Uvidíme.

V pátek máte volno kvůli odloženému duelu se Slavií a hrajete až v neděli. Je to dobře, nebo špatně?
Zápas s Vítkovicemi bude velice těžký, takže je asi dobře, že budeme moci dobře potrénovat a zregenerovat síly.

Proti Vítkovicím budete spíše bránit, nebo hrát dopředu?
Abychom uspěli bodově, nestačí hrát dobře. Musíme hrát prostě perfektně. Potřebujeme dávat góly, takže spíš doufám v útočný hokej. Když hodně bráníme, tak stejně dostaneme branky a pak už to těžko doháníme. Musíme hrát dopředu a soupeře přestřílet.

Máte za sebou polovinu sezony a jste na posledním místě tabulky. Jaká bude druhá půlka?
Horší už to být nemůže, takže musí být jen lepší. Šance na postup do play off ještě je. Tabulku často sledujeme. Není to příjemné vidět se na posledním místě. Šance na to, aby se to otočilo, existuje. Bude plno zápasů a my se musíme zvednout.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....