Banes Motor České Budějovice
22.11.2008, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: junioři a dorosty

Č. B u d ě j o v i c e – První polovinu základní části ukončila extraligová mužstva juniorů a dorostu shodně - prohrami se soupeři, kteří byli rozhodně k poražení. V sobotu zahájila druhou polovinu svých soutěží jasnými výhrami. Ligový dorost ve svém jediném utkání zvítězil a pojistil si svoji první příčku. Hráčem víkendu se stává hráč extraligového dorostu Michal Švihálek, který v sobotním utkání zaznamenal šest bodů (3+3).

Junioři

Kdo sledoval pondělní utkání juniorů musel mít v pátek dojem, že došlo k výměně celého mužstva domácích. Utkání nemělo ze strany domácích potřebný šmrnc a nasazení. Diváci se spíše po celé utkání nudili, pokud je nezaujali branky ze soupeřových holí. Nakonec si veze Olomouc domů zaslouženou výhru 4:0.
V sobotu se plně ukázala pravdivost slov trenérů juniorky o tom, že mužstvo dokáže střídat skvělá utkání se špatnými. Tentokrát bylo na řadě to skvělé. Domácí zřejmě cítili, že jim páteční utkání zrovna nevyšlo a pustili se tentokrát do soupeře s vervou. K vidění bylo množství akcí i branek. Nakonec si veze Kometa Brno domů porážku 7:1. První dvě branky v juniorské kategorii zaznamenal Lukáš Sumerauer.

Tabulku juniorů naleznete ZDE!

Dorost A

Dorost zatím z venku moc bodů nevozí, ale to se mělo změnit v pátek, kdy mužstvo zajíždělo na led posledního Šumperka. Českobudějovičtí sice drželi stav 1:1, ale ještě ve druhé třetině inkasovali podruhé a protože další gól už v utkání nepadl, zůstal stav 2:1 pro Šumperk.
V sobotu se dorostenci představili na olomouckém ledě. Tým tentokrát zabral a podařilo se uhrát nejlepší výsledek, co se týká skóre, v letošní sezóně. Teprve podruhé naplno bodoval na ledě soupeře a uhrál své první letošní utkání s nulou na kontě. Velkou zásluhu na výsledku má celé mužstvo, včetně brankáře Ondřeje Bláhy, který udržel své první čisté konto. Konečný stav 8:0 pro HC České Budějovice.

Tabulku dorostu A naleznete ZDE!

Dorost B

Své jediné utkání víkendu odehrál dorost B v pátek na svém hřišti s Táborem. Trenéři nebyli s výkonem mužstva spokojeni, přesto se podařilo v utkání zvítězit 4:2 a upevnit si tak první příčku ve své skupině. Ovšem tento výkon by příští týden na druhý Kolín zřejmě nestačil.

Tabulku dorostu B naleznete ZDE!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....