Banes Motor České Budějovice
19.11.2008, Josef Bláha

HC MOUNTFIELD ukončí Ligu mistrů v Bratislavě

Č. B u d ě j o v i c e – Poslední utkání Ligy mistrů v této sezoně čeká českobudějovický HC MOUNTFIELD v Bratislavě. S tamním Slovanem se střetne tým Ernesta Bokroše v Samsung aréně ve středu v 19.30. Ani jeden z týmů už nemůže postoupit do další fáze, protože tuto jistotu si získali vítězstvím v Budvar aréně před týdnem ruská Ufa.

Největší motivací by pro Jihočechy měla být prestiž a finanční ohodnocení, které je v Lize mistrů velmi vysoké. „Pořád je to mezinárodní utkání, pořád je to Liga mistrů a zápas bude mít náboj, i když se nedá už nikam dál postoupit,“ míní českobudějovický trenér Ernest Bokroš.

O motivaci by tedy měly mít oba celky postaráno. „My k utkání přistoupíme se vší vážností, protože tak, jak říkám před každým zápasem, my si nemůžeme dovolit nějaký duel vypustit,“ tvrdí Bokroš. „Musíme se soustředit na to, aby se forma všech hráčů zvyšovala a k tomu musíme bojovat v každém utkání.“

Trenér Bokroš nezažívá lehké období, protože je pod velkým tlakem médií i domácích fanoušků. V Bratislavě by si mohl svým způsobem odpočinout. Vyhrál tam před lety slovenskou extraligu. „V Bratislavě na mě mají dobré vzpomínky, takže se tam těším. Předpokládám, že bude vyprodáno,“ říká Bokroš.

V prvním vzájemném duelu 22. října vyhrál HC MOUNTFIELD na svém ledě 5:2. „Bude to úplně jiné utkání. Budou nám chtít oplatit porážku před plným hledištěm,“ tvrdí českobudějovický trenér.

Utkání HC MOUNTFIELD – HC Slovan Bratislava začíná ve středu v 19.30. Přímým přenosem jej bude přenášet kanál ČT4.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....