Banes Motor České Budějovice
17.11.2008, Miroslav Mayer

Devítka porazila Spartu

Č. B u d ě j o v i c e - Sobotní soupeř žákovských mužstev Sparta Praha se ukázal nad síly většiny mužstev HC České Budějovice. Pozitivní je vítězství deváté třídy a to, že žádné mužstvo neinkasovalo více než deset branek. Mužstvem kola je tedy devátá třída a hráčem víkendu se stává jediný tříbodový hráč Luboš Rob (1+2).

Devátá třída

Devítka prodloužila svoji vítěznou sérii na osm zápasů a pokud bude předvádět takovéto výkony, nemusí být toto číslo konečné. Hrál se totiž vysoce kvalitní zápas, které nebyl na českobudějovickém ledě v této kategorii již dlouho k vidění. Domácí ukázali, že se nemusí bát i takto kvalitního celku, jako je Sparta. Skvělým kolektivním výkonem, který podpořil v brance opět skvělý brankář David Gába, dokázali udržet vítězství 5:4. Navíc jako jediný dokázal porazit Spartu v obou vzájemných utkáních.

Osmá třída

Osmička své utkání prohrála 5:1. O výsledku se definitivně rozhodlo až v poslední třetině, kterou Sparta vyhrála 3:1. Českobudějovičtí hráči se předvedli v lepším světle než v Praze, ale to na soupeře stále ještě nestačilo. Další možnost oplatit Spartě porážky budou mít osmáci v nadstavbové části soutěže. Jedinou branku českobudějovických zaznamenal Filip Pastyřík. Byla to jediná branka českobudějovických osmáků ze dvou vzájemných zápasů se Spartou.

Sedmá třída

Oproti prvnímu vzájemnému utkání se sedmáci, alespoň výsledkově, rozhodně zlepšili. Podařili se zapomenout na sedmnácti gólovou nadílku a konečný výsledek 9:3 z Prahy vypadá lépe. Zápas byl sice rozhodnutý již po první třetině, přesto ho českobudějovičtí dohráli důstojněji než zápas doma. Dvakrát se střelecky prosadil Tomáš Jáchym.

Šestá třída

V prvním zápase dokázali šesťáci uhrát s tímto soupeřem remízu. Bylo jasné, že v Praze to bude těžší utkání. Výsledek ukazuje, že tomu tak rozhodně bylo. Šestka utrpěla nejvyšší letošní porážku 9:2. Na vině určitě byla i častá vyloučení. Navíc góly začali českobudějovičtí dávat až poslední třetině, když už bylo o výsledku rozhodnuto.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....