Banes Motor České Budějovice
13.11.2008, Miroslav Mayer

Juniorka a dorosty, další kola

Č. B u d ě j o v i c e – Po chvílích zápasového odpočinku čeká na juniorské a dorostenecká mužstva náročný program. Extraligové týmy sehrají během čtyř dnů tři náročná utkání a to důkladně prověří fyzickou připravenost mužstev. Ligový dorost má na programu dva zápasy na hřištích soupeřů.

Juniorka

V pátek zajíždí juniorka do Šumperka. Ač se Šumperk nachází na dvacátém místě tabulky s dvaceti body, je to jediné mužstvo, které dokázalo zvítězit v Českých Budějovicích a to dokonce 3:0. Takže je co oplácet. Doma se Šumperku daří lépe než venku a zatím získal jedenáct bodů. V posledním kole prohrál Šumperk na Spartě 5:3. Nejaktivnější hráč Šumperka je Lukáš Žalčík se sedmnácti body (10+7).

V sobotu se mužstvo přesune do Opavy. Té se zatím v soutěži daří drží desátou příčku se třiceti dvěmi body. Na domácím hřišti jich Opava vybojovala sedmnáct. V prvním vzájemném zápase v Českých Budějovicích podlehla Opava 5:3. V posledním kole podlehla Opava vysoko na Slavii 10:2. Nejlepším hráčem mužstva je Michal Mlýnek s dvaceti pěti body! (12+13).

Po dni odpočinku se v pondělí představí juniorka na domácím ledě a soupeřem jí bude mužstvo Liberce. Tomu se zatím příliš nedaří. V tabulce mu patří až patnácté místo s dvaceti osmi body. Na hřištích soupeřů se daří Liberci ještě méně, získal pouhých devět bodů. S tímto soupeřem se ještě letos českobudějovičtí neutkali. V posledním kole podlehl Liberec doma Znojmu 7:2. Nejaktivnějším hráčem Liberce je Branislav Varga s osmnácti body (6+12). Zápas začíná v Budvar Aréně na první ledové ploše v 17,30.

Dorost A

V pátek přivítá dorost v Budvar Aréně Opavu. Ta je v tabulce desátá se třiceti jedním bodem. Ze hřišť soupeřů zatím přivezla dvanáct bodů. Českobudějovičtí dorostenci v Opavě prohráli těsně 3:2 a teď mají šanci na reparát, navíc potřebují doma bodovat. V posledním kole prohrála Opava se Spartou 3:2 na sam. nájezdy. Nejaktivnějším hráčem týmu je Dominik Piskoř s dvaceti pěti body (9+16). Zápas začíná v Budvar Aréně na první ledové ploše v 17,30.

Sobotní soupeř dorostenců HC České Budějovice bude mužstvo z druhé příčky tabulky HC Vítkovice. Zatím získali Vítkovice čtyřicet sedm bodů, z toho na hřištích soupeřů dvacet dva. V prvním zápase ve Vítkovicích zvítězili domácí 4:1. K zisku bodů bude třeba maximální nasazení a výkon na hranic možností celého mužstva. V posledním kole Vítkovice porazili doma Pardubice 5:3. Nejaktivnější hráč Vítkovic je Matěj Stránský s dvaceti devíti body (19+10), zatím vede tabulku střelců celé soutěže. Zápas začíná v Budvar Aréně ve 12,30.

Na státní svátek si dorostenci zajedou do Pardubic. Těm patří v tabulce jedenáctá příčka s dvaceti osmi body. Jedná se tedy o souseda v tabulce. Ovšem doma se Pardubickým příliš nedaří, když získali pouhých jedenáct bodů. V posledním kole podlehli Pardubice 5:3 ve Vítkovicích. Nejaktivnější hráčem Pardubic je Tomáš Nosek s dvaceti osmi body (10+18).

Dorost B

Dorost B má na programu pouze dvě kola. Na domácím ledě se tentokrát nepředstaví ani v jednom zápase. V pátek zajíždí do Pelhřimova. Ten je v tabulce, které vévodí HC České Budějovice, na sedmém místě s jedenácti body. Doma jich dokázal vybojovat sedm. V prvním zápase v Českých Budějovicích prohrál Pelhřimov 2:0. V posledním kole remizoval Pelhřimov v Příbrami 2:2.

V neděli zajíždí dorost B na hřiště Vajgaru Jindřichův Hradec. Ten je v tabulce na předposledním místě se ziskem pouhých sedmi bodů, z toho čtyři vybojoval na domácím hřišti. V prvním zápase v Budvar Aréně zvítězili domácí 5:1. V posledním kole remizoval Jindřichův Hradec doma s Benátkami nad Jizerou 3:3. V současné formě a pohodě v týmu by neměli být soupeři pro dorost B problémem.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....