Banes Motor České Budějovice
09.11.2008, Miroslav Mayer

Žáci stoprocentní

Č. B u d ě j o v i c e – Právě skončené dvojkolo žákovských soutěží přineslo mužstvům HC České Budějovice stoprocentní zisk ze všech utkání. Ani jedno mužstvo se slabšími soupeři nezaváhalo. Středečním soupeřem byla Kobra Praha a v sobotu Třemošná. Mužstva se střelecky činila a obrany i brankáři neměli příliš práce. Skóre z obou zápasů je 71:17. Hráčem dvojkola je Jiří Smejkal ze sedmé třídy, který v obou zápasech zaznamenal celkem dvanáct bodů (5+7).

Devátá třída

Devítka se veze na vítězné vlně a dokázala svoji šňůru prodloužit už na sedm vítězství v řadě. Ve středu doma porazila Kobru 9:3 a oplatila ji tak porážku z prvního kola.

V sobotu v Třemošné bylo utkání dvě třetiny napínavější, ale v poslední třetině utkání rozhodly tři góly. Je dobře, že si dovede mužstvo poradit i se slabšími soupeři. V této sezóně se již v soutěžním utkání s tímto soupeřem nepotká.Výsledek utkání 7:3. Hráčem dvojkola deváté třídy je nejlepší střelec tohoto dvojkola Luboš Rob, který získal deset bodů (8+2).

Osmá třída

Osmička si po zaváhání v Písku spravila chuť již ve středečním utkání s Kobrou Praha. Na domácím hřišti si opět mužstvo otevřelo střelnici a nastřílelo krásných jedenáct branek. Konečný výsledek 11:1, dodal mužstvu potřebné sebevědomí.

V sobotu v Třemošné nebylo od začátku utkání o vítězi pochyb. Hráči si za svůj výkon dokonce zasloužili pochvalu od trenéra. Domů si mužstvo veze vítězství 7:1. Hráčem dvojkola osmé třídy je Josef Žáček(viz foto), který řádil hlavně v utkání s Kobrou. Celkem nasbíral sedm bodů (5+2).

Sedmá třída

Sedmičce patří primát jakožto mužstvu, které dalo v tomto dvojkole nejvíce branek, celkem devatenáct a obdrželo pouze dvě. Ve středečním utkání na Kobře dokázali sedmáci zvítězit vysoko 10:0. Pozitivní je, že se na vysokém vítězství podílelo větší množství hráčů.

V sobotu si mužstvo poradilo doma s Třemošnou opět vysoko 9:2. O výsledku bylo rozhodnuto již po první třetině, kdy sedmáci vedli již 5:0. Kromě zmiňovaného Jiřího Smejkala je dalším hráčem dvojkola ze sedmé třídy brankář Milan Dudáček, který jednou udržel čisté konto a ve druhém zápase inkasoval pouze dvakrát.

Šestá třída

Ve středu si mužstvo na Kobře více než skvěle zastřílelo. Přestože se v mužstvo objevilo několik hráčů z páté třídy bylo utkání bohaté na branky. Nakonec českobudějovičtí dokázali zvítězit 12:4.

Třemošná byla v sobotu pro šesťáky na domácím ledě přeci jen trochu silnějším soupeřem než Kobra, přesto zůstaly body v Českých Budějovicích po vítězství 6:3. Hráčem dvojkola ze šesté třídy je František Bárta se šesti body (3+3).

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....