Banes Motor České Budějovice
21.09.2008, Miroslav Mayer

Výsledkový servis: žákovská liga 6.-9. třída

Č. B u d ě j o v i c e - Ve středu a v sobotu pokračovala dalším kolem žákovská liga 6.-9. tříd. Soupeřem byly Třemošná a Sparta Praha. Zatímco s Třemošnou se českobudějovickým žákům dařilo a slavili tři vítězství a jen jednu prohru, ale se Spartou tomu bylo jinak. Pouze jedno vítězství, jedna remíza a dvě velmi vysoké prohry. Hráčem kola se stal probuzený střelec deváté třídy Luboš Rob (viz foto), který za tyto dvě kola zaznamenal sedm bodů (5+2).

Devátá třída

Devátá třída se snad začíná probouzet z letního opojení, začíná se zvedat a bodovat. Ve středu poprvé v soutěži zvítězila nad Třemošnou 6:3. Utkání začalo špatně pro českobudějovické a opět prohráli po první třetině, ještě po dvou třetinách to bylo nerozhodně a ve třetí třetině nastal obrat k vítěztví.

I přes domácí výhru neodjíždělo mužstvo do Prahy jako favorit. V loňském roce neuhrálo se Spartou ani jeden bod. Tentokrát mužstvo překvapilo i samo sebe a dokázalo v Praze nemožné. Vítězství 6:4 mohlo být i vyšší. Vždyť průběžně to bylo dokonce 5:0, ale mohutný finiš domácích již stačil jen na úpravu výsledku. Toto vítězství by mělo mužstvo zvednout a dodat sebedůvěru do dalších kol. Kromě Luboše Roba se výrazně na vítězstvích deváťáků podílel i Emil Švec, který zaznamenal čtyři body (2+2).


Osmá třída

Osmáci slavili v prvních kolech dvě výhry, ale trenér Pastyřík nebyl s jejich hrou spokojen. Jeho slova se naplnila nečekaně hned ve středu, kdy mužstvo podlehlo Třemošné 3:2 gólem v poslední třetině.

V sobotu pak mužstvo na Spartě tvrdě narazilo a prohrálo vysoko 0:9! Bude třeba zapracovat, aby se něco podobného neopakovalo hned v dalším kole se Slavií.


Sedmá třída

Ve středečním utkání mužstvo dokázalo v Třemošné zvítězit 7:3. Hlavní zásluhu na tomto vítěztsví měl Tomáš Jáchym, který zaznamenal čtyři body (3+1).

Sobota byla už o něčem úplně jiném. Výsledek utkání vypovídá spíše o "vraždění neviňátek" než o hokejovém zápase. Ukázalo se, že Sparta má v tomto ročníku velmi silné mužstvo a dokázala zvítězit 17:1!!! Na toto utkání musí sedmáci rychle zapomenout a na Slávii se důkladně připravit.


Šestá třída

Šestá třída si zatím jako jediné mužstvo drží v této sezóně neporazitelnost. Ve středu vyhrála v Třemošné 7:3. V sobotu dokázalo v poslední třetině vyrovnat náskok silného soupeře a vybojovat tak remízu 5:5. Hráčem mužstva v těchto zápasech se stal Patrik Šíma, který zaznamenal sedm bodů (5+2).
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....