Banes Motor České Budějovice
11.09.2008, Miroslav Mayer

3. a 4. kole juniorů a dorostu A, 1. a 2. kolo dorostu B

Č. B u d ě j o v i c e – O tomto víkendu pokračují mládežnické soutěže dalšími koly. Některá mužstva čeká letošní premiéra na domácím ledě a některá premiéra na hřištích soupeřů. Největší premiéra čeká ovšem na dorost B, který v pátek odehraje své první utkání v 1. dorostenecké lize.

Junioři

Junioři jsou týmem, který se představí letos na domácím ledě poprvé a to hned ve dvou utkáních. V pátek přivítají na druhé ledové ploše od 16.00 tým ze Zlína. O tom, že se jedná o velmi silného soupeře hovoří i jeho letošní bilance. V prvním kole si poradil doma hladce se Slavii 4:1 a hned druhý den porazil doma další pražský celek Spartu a to 4:2. Takže začátek sezóny vyšel Zlínu parádně a bude se určitě snažit tyto dobré výsledky potvrdit.

Zcela opačně na tom je ovšem další soupeř juniorského celku - Vsetín. Tomu naopak vstup nevyšel vůbec a bez bodu se krčí u dna tabulky. Neměl to ovšem vůbec lehké. Za soupeře měl v prvním kole nejprve Spartu, na tu nestačil a prohrál 6:0 a v dalším kole hrál se Slavii s tou podle již těsněji 6:4. Oba pražské celky hostil na svém ledě. Českobudějovický juniorský celek přivezl bod za prohru v prodloužení v Třebíči 1:2 a zvítězil ve Znojmě 4:1. Utkání se Vsetínem začíná ve 12.30 na první ledové ploše Budvar arény.

Rozpis utkání juniorů naleznete zde!


Dorost A

Dorostenecký celek vyráží letos poprvé na hříště soupeřů. V pátek se zastaví ve Vsetíně. Jestliže měli junioři Vsetína špatný začátek, tak dorostenci z tohoto města ho měli přímo katastrofální. V obou zápasech inkasovali po deseti brankách. Nejprve v Pardubicích podlehli 10:2 a hned další den v na Spartě 10:1. To by mohl být signál pro dorostence, že s obranou hrou a s brankáři Vsetína to asi nebude tak horké, ale pozor na podcenění soupeře. Doma může být Vsetín nebezpečnější.

V dalším kole v sobotu se přesunou dorostenci do nedalekého Zlína. Dorostenci Zlína také napodobili své juniorské kolegy a zatím si vedou velice dobře. Přivezli ze hřišť soupeřů plný počet bodů a to se jednalo o silná mužstva. V první kole zvítězili na Spartě 3:0 a dalším kole v Pardubicích dokonce 6:2. Takže zde se jedná pro změnu o velmi silného soupeře, kde by podcenění hrozit rozhodně nemělo. Uvidíme, zda došlo ke zlepšení hry českobudějovických dorostenců a zda bude trenér Karel Soudek s jejich výkonem spokojenější než tomu bylo po prvních dvou kolech. V prvním kole prohráli 4:5 na samostatné nájezdy z Hradcem Králové a v dalším kole rozstříleli nováčka soutěže z Havlíčkova Brodu 7:1.

Rozpis utkání dorostu A naleznete zde!

Dorost B

Dorost B čeká premiéra v této soutěži. Zrovna tak se jedná o premiéru pro trenéry Jana Trummera (vlevo) a Pavla Pýchu (vpravo) u dorosteneckého mužstva. Na úvod budou mít za soupeře mužstvo z Kolína. Jedná se o tradičního účastníka této soutěže, který v minulé sezóně skončil na třetím místě. Utkání se hraje od 20.00 na druhé ledové ploše. Komu se po extraligovém hokeji ještě nebude chtít domů, může přijít povzbudit mužstvo dorostu B v prvním zápase v soutěži.

V neděli zajede mužstvo dorostu B k dalšímu zápasu do Příbrami. Tady se bude jednat o souboj nováčků. Věříme, že dorostu B vstup do nové sezóny vyjde.

Rozpis utkání dorostu B naleznete zde!
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....