Banes Motor České Budějovice
25.08.2008, Miroslav Mayer

Extraliga klepe na dveře

Č. B u d ě j o v i c e – Letní parna pomalu ustupují a každý hokejový fanda již netrpělivě očekává zahájení hokejových bojů. Letošní extraligová sezóna začne již v úterý 9. září, konec základní části by měl být ve čtvrtek 19. února. Českobudějovičtí hokejisté zahájí novou sezónu domácím zápasem s mistrovskou Slavií Praha a v posledním kole základní části budou hostit doma Liberec. Ambice mužstva HC MOUNTFIELD vzhledem k nadcházejícímu extraligovému ročníku jsou velmi vysoké!

Hrací systém zůstává oproti loňské sezóně nezměněn. Celky, které se umístí po základní části na 1.-6. místě postupují přímo do čtvrtfinále, celky na 7.-10. místě se utkají v předkole play-off a celky na 11.-14. místě se utkají ve skupině o udržení v nejvyšší soutěži. Nejhorší celek pak čeká baráž o udržení v nejvyšší soutěži. Čtvrtfinálové zápasy začínají 2. března a vítěz by měl být znám nejdéle do 15. dubna příštího roku.

Základní část se hraje tradičně pravidelně v pátek, v neděli a s vloženými úterky. Z pátečního kola zůstávají čtvrteční televizní předehrávky na druhém programu České televize, které začínají v 17:00. Hráči Mountfieldu by se měli na obrazovkách objevit do konce roku nejméně dvakrát a to 30. října doma s Pardubicemi a 11. prosince v Plzni.

Extraligu přeruší tři reprezentační přestávky. V úterý 4. listopadu hraje národní tým v rámci oslav stého výročí českého hokeje v Praze se Slovenskem, od 6. do 9. listopadu jej pak čeká turnaj Karjala. Následně se uskuteční 18. až 21. prosince Channel One Cup v Moskvě a od 5. do 8. února LG Hockey Games ve Stockholmu.

V historické tabulce České extraligy ledního hokeje se mužstvo Mountfieldu nachází na sedmém místě. V nejvyšší soutěži mužstvo odehrálo za 14. sezón celkem 770 zápasů. Slavilo 316 výher v základní hrací době, 29 výher v prodloužení a 98 remíz. Prohrálo 298 utkání v normální hrací době a opět 29 proher v prodloužení. Skóre je příznivější pro jihočeské střelce 2213:2089. Celkem mužstvo vybojovalo 1133 bodů. Letos bychom měli v historické tabulce postoupit na šesté místo, které dosud drží Vsetín z 1181 body. Těsně za českobudějovickým mužstvem je mužstvo Plzně z 1115 body. Historickou tabulku vede Sparta s 1591 body.


ČESKOBUDĚJOVICKÁ RADOST. Budou se hráči HC MOUNTFIELD na konci nadcházející extraligové sezony radovat z úspěchu?
Foto: František Panec.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....