Banes Motor České Budějovice
17.08.2008, Josef Bláha

NOR - CEB 2:2 - Vítězství v turnaji připadlo Jihočechům

D r á ž ď a n y - Hokejisté HC MOUNTFIELD se mohou radovat z celkové prvenství na turnaji Dorint Cup v německých Drážďanech. Ve svém posledním zápase na turnaji dokázali remizovat s vítězem základní části posledního ročníku německé nejvyšší soutěže z Norimberka a turnajem prošli bez porážky. Soupeř sice šel jako první do vedení, ale po vyrovnání Milana Gulaše a další brance Ivana Humla, musel ještě skóre srovnávat.

Ani třetí duel Dorint Cupu hned od začátku nenudil. Už ve 4. minutě se poprvé měnil stav. Gólman Turek se musel otáčet za svá záda po ráně Shawna Cartera - 0:1. Minutu nato ale Jihočeši odpověděli. Postaral se o to po akci Šimánka Milan Gulaš - 1:1.

Kromě parádního hokeje byla první třetina plná i dalších mezních situací. Ze stínu všech vyvstala v 11. minutě potyčka Dudy s Carterem, po které museli oba kohouti pod sprchy. Rozmíšky se zúčastnil i Gřegořek, jenž měl za soupeře Francze. Zajímavá první část skončila smírně.

Do druhého dějství už vstoupili hráči poněkud ukázněněji. Ve 26. minutě se sice nechal vyloučit Sailer, ale hráči HC MOUNTFIELD oslabení přežili. Co víc, v zápětí sami udeřili. Kůrka našel Ivana Humla a Jihočeši vedli - 2:1. Ani českobudějovické vedení nevydrželo dlouho. Za čtyři minuty srovnal Brian Swanson - 2:2.

Ve třetím dějství se již skóre nezměnilo. Hrála se jediná početní výhoda, ale tu Jihočeši nevyužili. Díky remíze se silným mužstvem Norimberku si udrželi hokejisté HC MOUNTFIELD vedoucí postavení v průběžném pořadí Dorint Cupu a tento prestižní turnaj nakonec i vyhráli.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....