Banes Motor České Budějovice
16.08.2008, Josef Bláha, Roman Šperňák

ESB - CEB 3:5 - Mistr Německa na Jihočechy nestačil

D r á ž ď a n y – Dorint Cupem zatím hokejisté HC MOUNTFIELD prochází na výbornou. Po včerejším vítězství nad celkem Drážďan zvládli i další zápas. Tentokrát si vyšlápli na úřadujícího německého mistra Eisbären Berlín a porazili ho o dvě branky. Jihočeši se brzy dostali do dvoubrankového vedení, o které v zápase ani jednou nepřišli. Svou pátou branku dokonce dokázali vstřelit v oslabení. Úspěšným střelcem byl Ivan Huml.

Zápas otevřelo vyloučení Šimánka a přesilovka Berlína. Českobudějovický HC MOUNTFIELD se ubránil a záhy se dostal do dobrého tempa. V 7. minutě hráli Jihočeši skoro půl minuty přesilovou hru pět na tři, ale gólman Eisbärenu Zepp Rob odolal.

Ne už tak o pár desítek vteřin později. To se z přihrávky Muchy trefil Milan Gulaš a otevřel skóre utkání – 1:0. Svěřenci koučů Bokroše a Tlačila hráli svižně a byli lepší svého soupeře. V 15. minutě to potvrdil druhou trefou David Kuchejda – 2:0.

Krátce poté fauloval Duda a Němci v přesilové hře těsně před návratem českobudějovického hráče na led snížili brankou Denise Pedersona – 2:1. Za tohoto stavu se šlo poprvé do šaten.

Do druhé třetiny vletěli českobudějovičtí ve velkém stylu. Radek Duda půl minuty po úvodním buly pokořil potřetí brankáře Zeppa, když mu šanci připravil kolega z útoku Huml – 3:1.

Hrál se oboustranně aktivní hokej bez zbytečného přerušování. Ve 38. minutě byl vyloučený Beaufait a Jihočeši využili přesilovou hru. Do černého zamířil tvrdou ránou bek Lukáš Poživil – 4:1.

Ani čtvrtá jihočeská rána ale Berlínské nepoložila. Hned dvacet šest vteřin po Poživilovo trefě odčinil své vyloučení Mark Beaufait – 4:2. Po čtyřiceti minutách vedl HC MOUNTFIELD o dvě branky.

Ve třetí části hry si dokázali Jihočeši výsledek pohlídat. Hned v úvodu závěrečného dějství byl vyloučen Macháček, ale početní nevýhoda se stala pro hosty výhodou. Ve vlastním oslabení se dokázala prosadit dvojice Duda - Huml, když první jmenovaný nahrával a druhý zvyšoval skóre - 5:2.

V nervózním závěru, kdy se událo několik potyček mezi hráči a padalo velké množství trestů, si už Jihočeši nenechali vítězství utéct mezi prsty. V 52. minutě sice dokázal vstřelit ještě jednu branku ledních medvědů Mulock - 5:3, ale to bylo ze strany Němců vše.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....