Banes Motor České Budějovice
15.08.2008, Roman Šperňák

Další zastávka v přípravě bude v Drážďanech

Č. B u d ě j o v i c e - V krotitele dravé zvěře se o víkendu promění hokejisté HC MOUNTFIELD. Jihočeši nenavštíví cirkus, ale nastoupí na Dorint Cupu v Drážďanech. Tam se postupně střetnou s ledními lvi, medvědy a tygry. Zvládnou tyhle šelmy, nebo se stanou jejich potravou? "Jedeme tam něco vyhrát, ale je to příprava a chceme zkoušet styl, který jsme dosud nezkoušeli," uvedl kouč Ernest Bokroš. Už dnes od 20 hodin nastoupí tým proti Drážďanům.
Stejně jako v minulém roce i letos využili hokejisté HC MOUNTFIELD možnosti zahrát si v přípravě s netradičními soupeři a opět vyjeli k našim západním sousedům. Jen Norimberk a jeho Mercury Cup vyměnili za Drážďany a jejich Dorint Cup. Během víkendu se postupně střetnou s třemi kvalitními soupeři. Dnes od 20 hodin nastoupí proti domácím Drážďanům, zítra ve 14.30 hodin změří síly s Eisbärenem Berlin a v neděli ve 14.30 hodin budou hrát se Sinupret Ice Tigers Nurnberg. Na tým tak čekají tři zápasy během třech dní. "Náročné to samozřejmě bude, ale proto tam taky jedeme," vysvětlil hlavní kouč týmu Ernest Bokroš. "Chceme si na turnaji vyzkoušet věci, které jsme dosud nezkoušeli. Zkusit si nový herní styl a k tomu tam bude prostor."

Co si od měření sil s německými soupeři kouč loňského semifinalisty play-off extraligy slibuje? Především tvrdost ve hře protivníků. Jihočeši se s střetnou s týmy, ve kterých nechybí velké množství kanadských a amerických hokejistů a právě od toho se odvíjí i jejich hra. Německá mužstva hrají spíše silově, než technicky a podle hlavního stratéga HC MOUNTFIELD právě tohle jeho celek potřebuje. "Za tu možnost hrát v Německu jsem rád a strašně to vítám," dodal kouč. "Kdyby to šlo, rád bych hrál v přípravě jen s týmy z Rakouska a Německa než s celky, se kterými se budeme potkávat v soutěži. My máme spíše technické mužstvo a právě tvrdou hru Budějovice potřebují jako sůl," zmínil se Bokroš. Trenér se těší na to, že jeho tým bude svými soupeři donucen k tvrdé hře a bude muset hrát na doraz. "V téhle hře je navíc na všechno málo času a to někteří hráči potřebují."

Právě změna herního stylu dělala mužstvu problémy na loňském turnaji v Norimberku, kde HC MOUNTFIELD všechny zápasy s německými a švýcarskými soupeři prohrál. "Co mám informace, tak Budějovicím se na podobných turnajích nikdy moc nedařilo a to bychom taky rádi změnili," řekl Bokroš. "A navíc se tahle slabina ukázala i v play-off. Tam už se nehraje na krásu, ale musí se hrát tvrdě a bojovat."

Jihočeši odjeli do Drážďan dnes dopoledne. Ráno ještě absolvovali rozbruslení ve vlastní hale, po něm nasedli do autobusu a vydali se směr Německo, kam měli dorazit odpoledne. "Dáme si oběd a pak si hráči ještě musí trochu odpočinout," zmínil se Bokroš. Od 20 hodin už nastoupí k zápasu. Do Německa odjel celý kádr jen bez zraněných hráčů. Ti zůstanou na jihu Čech. Otázkou také je, jak se o porci tří zápasů podělí dva kluboví brankáři. Proti Slavii se původně měli vystřídat v polovině zápasu, ale nakonec celé utkání odchytal Turek.

Na drážďanském turnaji by měli dostat dostatek prostoru oba. "V Německu nás čekají tři zápasy a budeme se brankáře snažit točit. Samozřejmě nemůžu říct, kdy který nastoupí. Budeme přitom komunikovat jak s brankáři, tak hlavně s trenérem brankářů Láďou Gulou," uvedl ještě Ernest Bokroš.


!!Online změny skóre budou zde!!


SOUPEŘI HC MOUNTFIELD

EISBÄREN BERLIN

Trojnásobný mistr Německa z posledních čtyř let bude pro českobudějovický tým opravdu těžkým soupeřem. Berlínský celek se turnaje Dorint Cup zúčastní poprvé v jeho historii a pomýšlí na mety nejvyšší. Berlín má konsolidovaný kádr, který oproti minulé sezoně prošel minimálními změnami. V jeho řadách je celá řada hráčů ze zámoří a navíc tým trénuje americký kouč Don Jackson. Tím je daná i agresivní a nepřijemná hra berlínského týmu. Českým fanouškům určitě není neznámé jméno amerického obránce Andyho Roache.
Soupiska - Brankáři: Youri Ziffzer, Rob Zepp. Obránci: Deron Quint, Andy Roach, Frank Hördler, René Kramer, Brandon Smith, Jens Baxmann, Richie Regehr. Útočníci: Nathan Robinson, Sven Felski, Stefan Ustorf, Christian Swärd, Mark Beaufait, Denis Pederson, André Rankel, Florian Busch, Steve Walker, Arturs Kruminsch, Alexander Weiß, Daniel Weiß, Tyson Mulock, Matt McIlvane, Elia Ostwald.

Adresa: Q207, Friedrichstraße 76, 10117 Berlin
Telefon: 030 / 97 18 40-0
Telefax: 030 / 97 18 40-50
E-Mail: info@eisbaeren.de
Web: www.eisbaeren.de

SINUPRET ICE TIGERS NURNBERG

Pro českobudějovické fandy známý německý tým, za který hrál třeba i brankář Turek a v současnosti jeho dres obléká odchovanec jindřichohradeckého hokeje Petr Fical je dalším těžkým soupeřem. V minulé sezoně se týmu povedl úspěch v podobě vítězství v základní části nejvyšší soutěže. Rok předtím skončil třetí. Jen play-off celku nevyšlo a vypadl hned ve čtvrtfinále 2:4 na zápasy s týmem DEG Metro Stars. Oproti minulé sezoně bude týmu chybět nejlepší střelec i vítěz klubového kanadského bodování Ahren Spylo, kterému skončila smlouva. Tým vede trenér Andreas Brockman, který ještě před dvěma lety hrál společně s bývalým českobudějovickým hráčem Kamilem Ťoupalem v Landshutu.
Soupiska - Brankáři: Patrick Ehelechner, Frederic Cassivi. Obránci: Cole Jarrett, Michel Periard, Martin Ancicka, Alain Nasreddine, David Cespiva, Shane Peacock, Florian Ondruschka. Útočníci: Roland Mayr, Scott King, Greg Leeb, Florian Keller, Shawn Carter, Brian Swanson, Andre Savage, Petr Fical, Björn Barta, Brad Leeb, Alexander Polaczek, Adrian Grygiel.

Adresa: Kurt-Leucht-Weg 11, 90471 Nürnberg
Telefon: 0911 / 98 89 76-00
Telefax: 0911 / 98 89 76-02
E-Mail: office@icetigers.de
Web: www.icetigers.de

DRESDNER EISLÖWEN

Z trojice soupeřů je právě drážďanský pořadatel turnaje papírově nejslabším. V nadcházející sezoně bude hrát jako nováček druhou nejvyšší německou soutěž. Branku drážďanských lvů hájí někdejší gólman českobudějovického klubu Michal Mařík. Jeho dres obléká i další Čech Petr Sikora z Karviné a Slovák Luboš Velebný. Ten přišel do Drážďan letos v létě. Také je v týmu několik Kanaďanů a trenérem je litvínovský rodák Jan Tábor.
Soupiska - Brankáři: Michal Mařík, David-Lee Paton. Obránci: Jason Lundmark, Marcel Linke, Andreas Maier, Luboš Velebný, Jörg Wartenberg, Markus Guggemos, Roman Weilert, Jakub Körner. Útočníci: Vitali Stähle, Petr Sikora, Petr Hruby, Michal Bartosch, Kevin Gardner, Jason Deleurme, David Cermak, Michael Schmerda, Daniel Menge, Jiri Mikesz, Dominic Krabbat, Michal Schön.

Adresa: Magdeburger Straße 10, 01067 Dresden
Telefon: 0351 / 484 33 98-0
Telefax: 0351 / 484 33 98-11
E-Mail: info@eisloewen.com
Web: www.eisloewen.com


PROGRAM TURNAJE

Pátek, 15. srpna
16.30: Eisbären Berlin - Sinupret Ice Tigers
20.00: Dresdner Eislöwen - HC MOUNTFIELD České Budějovice

Sobota, 16. srpna
14.30: HC MOUNTFIELD České Budějovice - Eisbären Berlin
18.00: Dresdner Eislöwen - Sinupret Ice Tigers

Neděle, 17. srpna
14.30: Sinupret Ice Tigers - HC MOUNTFIELD České Budějovice
18.00: Dresdner Eislöwen - Eisbären Berlin.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....