Banes Motor České Budějovice
14.08.2008, Roman Šperňák

Hřebejk do Německa nepojede, zůstane doma

Č. B u d ě j o v i c e - Ještě v sedmém zápase semifinále play-off minulého ročníku extraligy tradičně bojoval s většinou o hlavu vyššími obránci u mantinelu. Od té doby se v zápase hokejistů HC MOUNTFIELD neukázal. Útočník Štěpán Hřebejk je trpělivý. Léčí si zraněné koleno a na startu nadcházejícího ročníku by měl být připraven do hry. "Zatím to koleno cítím, ale doktoři říkají, že se hojí podle plánu," uvedl dravý útočník.
Zatímco se jeho spoluhráči v úterý proháněli na ledě druhé ledové plochy Budvar arény a bojovali o body do Tipsport Cupu s pražskou Slavií, stál útočník Štěpán Hřebejk jen v hledišti a do hry se nazapojoval. Mohl jen pokyvovat hlavou nad dobrým výkonem sého týmu. Důvod jeho absence byl jasný. Zraněné koleno,které si odnesl ze souboje s kladenským obráncem Ševcem. Již téměř půlroční absence zápasové praxe, se tak pro dravého forvarda ještě natáhne. Když pro tým začala letní příprava, jen rehabilitoval. Když cestovali hráči HC MOUNTFIELD do Turecka na soustředění, jen tam hrál ping pong nebo chodil do posilovny. "Až nám začne osobní příprava, snad to manko doženu a budu se moct zapojit do přípravy na ledě," přál si na konci května Hřebejk.

Jeho přání se mu splnilo. Příprava na ledě začala a on se do ní zapojil. A co víc. Trénuje naplno a bez úlev. "Co se týče bruslení, je to dobrý. Z tohohle hlediska je všechno v pohodě. Jen do osobních soubojů ještě nemůžu naplno. Tam musím chodit pořád trochu přibržděně," popisoval Štěpán Hřebejk. Právě absence jistoty v osobních soubojích a obavy z obnovení zranění ho ještě nepustí do ostrého zápasu. A ještě nějakou chvíli si v žádném přípravném střetnutí nezahraje. "Právě jsem mluvil s panem doktorem a říkal, že si myslí, že bych už nějaký zápas na konci srpna mohl odehrát. Jeden nebo dva v přípravě bych ještě mohl stihnout," pousmál se Hřebejk nad milou zprávou.

Na turnaj do německých Drážďan, kam se Jihočeši vydají v pátek dopoledne, s týmem ještě nepojede. "Dost se to tam řeže a nechceme, aby se nějak zranil," vysvětlil trenér Ernest Bokroš. Co to znamená pro Hřebejka? Vlastně nic výjimečného. Místo balení věcí na víkendový turnaj si jen přestěhuje výstroj do kabiny juniorského mužstva. "Budu se tady ve čtvrtek a v pátek připravovat s juniory," přiblížil svůj nejbližší program. Až se tým vrátí, normálně se zase zapojí do přípravy mužstva společně se svými spoluhráči.

A jak se vůbec několikanásobný reprezentant Česka v současné době cítí? "Určitě je to neporovnatelný s tím, jak jsem se cítil, když jsme začali trénovat, ale pořád to koleno ještě cítím. Doktoři však říkají, že je to dobrý, a že se všechno hojí podle plánu," řekl Štěpán Hřebejk. Nezbývá tak nic jiného, než sympatickému hráči popřát, aby se co nejdřív plně uzdravil a od nového ročníku zase bavil svými kousky diváky v Budvar aréně.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....