Banes Motor České Budějovice
14.04.2008, Antonín Vansa

Kůrka, Veselý a Hudec nadále v HC MOUNTFIELD!

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Výborná zpráva pro příznivce českobudějovického hokeje. Trio útočníků Ondřej Veselý, Tomáš Kůrka a Michal Hudec, které loni patřilo k ofenzivní páteři mužstva HC MOUNTFIELD prodloužilo se svým stávajícím klubem smlouvu. Hudec s Veselým tak příští rok začnou na jihu Čech svou čtvrtou sezonu, Kůrka vstoupí v barvách českobudějovického HC MOUNTFIELD do svého druhého ročníku. Délka jednotlivých kontraktů nebyla zveřejněna.

Tomáš Kůrka

Do Českých Budějovic přišel teprve loni v létě a na vlastní žádost byl dokonce první dva týdny jen na testech. Podepsání smlouvy s ním se ukázalo jako perfektní tah. Kůrka nechyběl ani v jednom utkání základní části a ziskem čtyřiatřiceti bodů vyhrál kanadské bodování týmu. Extraligu ohromil vynikajícím bruslením, díky kterému se v únoru poprvé dostal i do reprezentace. V play-off jej potkalo nepříjemné zranění, které jej vyřadilo ze hry prakticky pro celou čtvrtfinálovou sérii s Kladnem.

Více informací o hráči naleznete ZDE.

Ondřej Veselý

Třetí rok v jihočeské metropoli pro něj byl zatím nejúspěšnější. Poprvé se v dresu HC MOUNTFIELD dostal přes deset nastřílených branek, parádně mu sedla spolupráce s centrem Tomášem Vakem. V play-off se pak trefil pouze jednou, když v pátém semifinále získal třetí bod pro České Budějovice. Ani to však k vysněnému postupu do finále nestačilo. Probojovat se do přímého souboje o titul se tak Veselý pokusí letos pod novým koučem Ernestem Bokrošem, jehož zná z působení ve Zlíně v letech 2004 až 2005.

Více informací o hráči naleznete ZDE.

Michal Hudec

Slovenský reprezentant po roce opět prodloužil své působení v českobudějovickém HC MOUNTFIELD. Na jaře roku 2005 byl vůbec prvním hráčem, který podepsal s tehdejším extraligovým nováčkem smlouvu. Za tři roky nastřílel v českobudějovickém dresu jedenapadesát branek a byl u všech tří účastí jihočeského klubu v semifinále. V uplynulé sezoně dlouho vévodil kanadskému bodování, ale na konci prosince se dostal do střeleckého útlumu, z něhož se dostal až v průběhu play-off.

Více informací o hráči naleznete ZDE.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....