Banes Motor České Budějovice
28.03.2008, Tomáš Zetek

Semifinále začíná znovu - Energie přijede k pátému zápasu

Č. B u d ě j o v i c e – Začíná se od začátku. Jakoby byla na obou stranách nula a semifinále se teprve blížilo. Série mezi HC MOUNTFIELD a Karlovými Vary je sice vyrovnaná, ale nepanuje identická situace jako na startu bitvy o postup do finále. Vítěz pátečního zápasu získá klíčový třetí bod a bude mít v neděli na ledě Energie mečbol! Páté semifinále je tady a domácí prostředí bude hnát kupředu České Budějovice. Kdy? Pátek, 17.25. Kde? Budvar Aréna.

Jihočeši odjížděli na západ Čech se dvěma výhrami v kapse. První utkání na ledě Karlových Varů se jim nepovedlo a po velmi slabém výkonu prohráli 0:4. V odvetě se hráči HC MOUNTFIELD zlepšili, ale vinou výpadku ve druhé třetině znovu odešli se sklopenými hlavami. „Měli jsme utkání dobře rozehrané, ale zase jsme neuspěli,“ smutnil po zápase asistent kouče Milan Černý. „O výsledku rozhodla i přes dramatický závěr druhá třetina.“

Před třetí části prohrávali hosté 1:5 a vše vypadalo jasně. Ale nakonec se museli energetici třást pod tlakem soupeře. Únik Tomáše Kůrky z 59. minuty mohl dokonce srovnat stav, ale bekhendovou kličkou na Lukáše Mensatora nevyzrál. „Řekli jsme si v kabině že nechceme zápas jen dohrát. Dali jsme si jednoduché pokyny, které jsme dodrželi, a proto se nám povedlo domácím připravit horké chvilky,“ tvrdí Černý. „Třetí třetina nám dává psychickou výhodu pro domácí utkání. Když na to navážeme, tak budeme úspěšní.“

Karlovarští hráči v domácím prostředí dost přiostřili svou hru a Jihočeši s tím měli občas problémy. Někteří hráči museli v průběhu utkání odstoupit. „Věřím tomu, že se nám do pátku dají hráči dohromady,“ tvrdí Milan Černý.


Tomáš Vak: Diváci? Nemyslím si, že by měly Vary výhodu

Patří zatím k nejvytíženějším hráčům HC MOUNTFIELD v semifinálové sérii s Karlovými Vary. Zapojuje se do většiny přesilovek i oslabení. Je posílán na led i kvůli své vytříbené dovednosti – vhazování.

Do Karlových Varů jste odjížděli za stavu 2:0 na utkání. Domů se vracíte za stavu 2:2. Čekali jste takovýto průběh semifinále?
Nikdo nemohl počítat, že to bude 4:0 nebo 4:1 na zápasy. Třetí utkání jsme hráli špatně a Vary zaslouženě snížily naše vedení v sérii. Ve čtvrtém to bylo lepší, ale vyhrát jsme nedokázali. Oba zápasy nám utekly ve druhé třetině

Třetí třetina středečního duelu ale zase vyzněla jednoznačně pro vás. Málem jste zápas srovnali…
To ano, ale rozhodla ta druhá třetina, kdy jsme dostali moc branek. Do třetí jsme šli s tím, že by se to dalo korigovat. Oni trochu přestali hrát, ale nakonec jsme to nedotáhli k tomu remízovému gólu.

Karlovarským hráčům v obou utkáních výrazně pomohlo bouřlivé publikum…
Jasně. Plný stadion, plechová hala. Ale teď bude zase výhoda na naší straně. Nám umí diváci udělat také skvělé prostředí a nemyslím si, že v tomhle by měly Vary výhodu.

Pátý zápas pasuje jedno z mužstev do skvělé výchozí pozice pro nedělní duel na ledě Energie. To druhé bude muset čelit mečbolu soupeře. Bude to asi velký tlak, že?
To si vůbec nepřipouštíme. My chceme vyhrát a věříme, že se nám to povede. Nedělní zápas, to už je zase jiná kapitola. Teď je před námi domácí duel a do toho dáme všechno.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....