Banes Motor České Budějovice
03.05.2002, David Lukeš

Michal Mařík odchází do Havířova

Nikoliv Zlín, ale Panteři z Havířova se stali novými "vlastníky" Michala Maříka. HC ČB a HC Panthers Havířov se na tom dohodly ve čtvrtek. Budějovický manažer ing. Jaroslav Pařízek odmítá spekulace, že by se klub zbavoval Michala Maříka jako přebytečného: "Nejsme tak bohatí jako třeba Sparta, abychom si mohli dovolit dva brankáře s lukrativní smlouvou."
Tu Maříkovu současnou, znějící ještě na jeden rok, přebrali Panteři s tím, že nyní budou s brankářem a jeho agentem jednat na jejím prodloužení a doladění detailů. "Havířov nás oslovil, protože věděl, že Zlín ztratil o Michala zájem. Asi po týdenním jednání se rozhodlo, že od 1. května je M. Mařík hráčem Havířova," přibližuje J. Pařízek průběh jednání. Zlín podle něj ztratil o 27-letého brankáře zájem po odchodu trenéra Venery a v současnosti chce jako jedničku preferovat svého odchovance Tučka.

Jak tento trejd vzal sám hráč? "S Michalem jsme spolu mluvili. Myslím, že jsme se rozešli v pohodě, vysvětlili jsme si situaci. On ve svém věku chce chytat. Podle jeho slov by jej neuspokojovalo dělat náhradníka. Cítí, že v Budějovicích by si nezachytal. Chtěl hrát ve Zlíně. V Havířově s ním ale počítají jako s jedničkou po odchodu Pavla Cagaše. Nelíbila se mu ta vzdálenost, ale pro něho je priorita, že bude chytat," vysvětluje Pařízek s tím, že důležitou roli sehrála finanční situace klubu: "Nejsme tak bohatí, abychom si mohli dovolit dva gólmany s dobrou smlouvou."

Jaroslav Pařízek se připomenul i další změny v klubu. "O zbývajících odchodech hráčů již byla veřejnost informována. Pavel Zubíček odchází do Zlína, Filip Vaněček do Kladna." Co však podle ohlasů fanouškovskou obec v Budějovicích nejvíce mrzí, je (dočasná) ztráta Petra Kořínka, jehož možnost dalšího působení na jihu Čech po příchodu Filipa Turka je vážně ohrožena. "S Petrem Kořínkem jsem mluvil, rozešli jsme se v dobrém. On chápe, že je pro nás Filip Turek perspektivní a jsme domluveni, že si můžeme kdykoli zavolat. To by připadalo v úvahu, kdyby odešel Jirka Novotný a my ho nedokázali nahradit z vlastních zdrojů. Petrovi jsem tlumočil nadšení Vás fanoušků, všechny Vás pozdravuje s tím, že v Budějovicích působil rád a pokud to okolnosti dovolí, rád se vrátí," vyřizuje J. Pařízek vzkaz od sympatického centra, který si během loňské sezóny získal srdce jihočeského publika.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....