Banes Motor České Budějovice
20.04.2002, David Schlegel

Petr Gřegořek předposledním dílem ve skládačce

Českobudějovický kádr pro příští sezónu už je téměř uzavřený. Podle generálního manažera Jaroslava Pařízka v něm zbývá vyřešit prakticky poslední tajenku. Zda se do mužstva vrátí ostřílený střední útočník Filip Turek nebo bude obnovena smlouva s Petrem Kořínkem. Největší posilou Jihočechů posledních dnů je čtyřiadvacetiletý obránce, bývalý reprezentant Petr Gřegořek.
"Naším hlavním cílem bylo pro příští sezónu přivést dva kvalitní obránce a jednoho středního útočníka," připomíná generální manažer Jaroslav Pařízek slib, který dal fanouškům po skončení uplynulé sezóny. "Do obrany přišel Daniel Babka a čtyřiadvacetiletý Petr Gřerořek z Třince. Otázka středního útočníka je stále ještě otevřená. Zatím se nemůžeme spojit s Filipem Turkem, o kterého máme eminentní zájem. Podle jeho agenta má útočník nabídky z dalších českých klubů, jde bohužel o ekonomicky silné kluby, ale my věříme, že hráč oželí možná o něco lukrativnější smlouvu a dá přednost působení v domácím prostředí. Uděláme pro jeho příchod opravdu maximum," říká bývalý hráč, který v roli generálního manažera právě dokončil svou premiérovou sezónu. Turkův současný chlebodárce AIK Stockholm sestoupil ze švédské ligy a hráčovo další působení v tomto klubu se zdá nepravděpodobné.

Druhým středním útočníkem, o kterého Jaroslav Pařízek usiloval, je Aleš Kotalík. "Ten v závěru sezóny hrál pravidelně za Bufallo a podle mých informací bude chtít za mořem ještě nejméně jednu sezónu zůstat. Nyní ještě vypomáhá farmářskému týmu v play-off, ale budu s ním samozřejmě po návratu domů také mluvit."

Pařízek na post centra počítá i s Jiřím Novotným, jenž však byl vloni draftován v prvním kole Bufallem a je velmi pravděpodobné, že mu Šavle nabídnou smlouvu. "Hodně se mu teď dařilo i v reprezentaci a na jeho možný odchod musíme být připraveni," je si vědom Pařízek možné ztráty. Všichni ostatní útočníci kromě Petra Kořínka mají v klubu podepsaný platný kontrakt. "S Petrem Kořínkem jsme se včera ujistili na tom, že pokud se nám nepodaří podepsat smlouvu s Filipem Turkem, vstoupíme do jednání." Z nadějných juniorů, kteří letos vybojovali v extralize stříbrné medaile, byli nově přeřazeni do prvního týmu Lála se Žákovským.

Bohatší o notnou dávku zkušeností by měla být v příští sezóně obrana. Ze Slovanu přichází velký symptaťák, kapitán úřadujících slovenských šampionů Daniel Babka a v posledních dnech se podařilo přivést Jaroslavu Pařízkovi dalšího kvalitního obránce - Petra Gřegořka. Čtyřiadvacetiletý bývalý reprezentant, který dosud působil v dresu Ocelářů z Třince podepsal novou dvouletou smlouvu s opcí na další sezónu. "Jsem moc rád, že se podařilo příchod obou hokejistů dotáhnout do konce. Myslím, že oba budou velkými posilami," soudí Jaroslav Pařízek.

Do Zlína se nejspíše vrátí Pavel Zubíček a v Budějovicích by neměl pokračovat ani Patrik Hučko. Do Kladna, které sestoupilo do první ligy, byl uvolněn někdejší elitní obránce berounských Medvědů Filip Vaněček, který loni prožil svou první kompletní sezónu v extraligovém klubu. O Lukáše Krajíčka se zajímá Beroun. "Když se s klubem dohodne hráč, nehodláme mu klást překážky," říká generální manažer. Stabilní místo v obraně se pokusí vybojovat nadějný obránce Michal Barinka, který v současné době září na světovém šampionátu osmnáctiletých.

Poněkud se zkomplikovala situace v brance. Na jihu Čech zůstává Vladimír Hudáček, ale nejspíše se do Českých Budějovic vrátí i Michal Mařík, o něhož Zlín po návratu trenéra Stavjani ztratil zájem. "Zlín ho nechce koupit. Chce ho uvolnit maximálně na jednoleté hostování. A na takový krok máme dost času třeba v srpnu," poodkrývá strategii J. Pařízek. Dvojkou by měl podle situace být buď Mařík nebo mladý Josef Kučera. "Pro něj je nejdůležitější abychom mu sehnali pravidelné působení v nižší soutěži. Pro takového gólmana je nejdůležitější, aby chytal," uzavírá Jaroslav Pařízek, který již žádné další změny v kádru pro příští sezónu nepředpokládá.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....