Banes Motor České Budějovice
31.01.2008, Miroslav Mayer

Junioři a dorostenci, dvě kola před přestávkou

Č. B u d ě j o v i c e - V juniorské a dorostenecké lize nás čekají poslední dvě kola před dvoutýdenní reprezentační přestávkou. Na pořadí bude 41. a 42. kolo obou extraligových soutěží. Do konce základní části zbývá pouhých šest kol a juniorský celek zatím nemá jistotu postupu do vyřazovací části. Svěřenci trenéra Stárka(viz foto) budou muset získat co nejvíce bodů , aby jim závěrečná část soutěže neutekla a nemuseli se zúčastnit barážové části.

Juniory ovšem nečekají snadní soupeři. V pátek zajíždějí do Prahy na led Slavie. S tímto soupeřem se již jednou utkali a dokázali ho doma porazit 4:2, když o výsledku rozhodli ve druhé třetině. Slavie je v tabulce čtvrtá se 74. body, naše mužstvo získalo bodů 60 a je zatím na patnáctém místě. Hned druhý den přivítají junioři na svém ledě Plzeň. V prvním vzájemném zápase v Plzni, domácí vyhráli 6:5 v prodloužení. Plzeň je v tabulce na druhém místě s 86. body a může se navíc chlubit nejlepším útokem v celé soutěži. Utkání začíná ve 12.30 a bude se hrát na druhé ledové ploše.

Dorostenci mají jistotu postupu do vyřazovacích bojů, ale bojují o lepší výchozí pozici do play - off. V pátek přivítají na svém ledě mužstvo Plzně. Dorostencům Plzně patří v tabulce také výborné druhé místo s 86. body a mají také nejlepší útok soutěže. Naše mužstvo je zatím sedmé, získalo 76. bodů. V prvním vzájemném zápase naše mužstvo zvítězilo 2:1 po samostatných nájezdech. Když vyrovnávací branku vstřelil v 59. minutě Makovský a rozhodující nájezd proměnil Sumerauer. Zápas začíná už ve 12.30 a odehraje se na druhé ledové ploše. V sobotu se dorostenci rozjedou bojovat o body na Kladno. To je v tabulce o jednu příčku pod námi a má o šest bodů méně. V prvním zápase zvítězili českobudějovičtí mladíci doma 8:4, když se střelecky dařilo Heřmanovi a Markovi, oba dali dvě branky.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....